Blog

TRW-experts adviseren remvloeistof regelmatig te vervangen voor meer veiligheid

size 370 480 F18255N0012CBASA

TRW-experts adviseren om de remvloeistof één keer per jaar te vervangen voor alle DOT 3 systemen, en om de 2 jaar voor DOT 4 en DOT 5.1, om de beste rem- en veiligheidsprestaties te garanderen. Verontreiniging van de remvloeistof met water of onzuiverheden kan de levensduur van een remsysteem verkorten. De remvloeistof stijgt immers in temperatuur wanneer de remmen worden geactiveerd, maar de remvloeistof absorbeert ook vocht uit de lucht via de remslangen en verlaagt geleidelijk zijn kookpunt. Hoe ouder de slangen, des te intensiever dit fenomeen wordt, en des te intensiever het koken van de remvloeistof wordt. Uiteindelijk kan een zogenaamde ‘vapor-lock’ ontstaan die een remstoring veroorzaakt. Als de remvloeistof niet regelmatig wordt vervangen, vallen de rubberen onderdelen van de hoofdremcilinder uiteen en wordt dit zichtbaar als een zwarte remvloeistof. Deze kleur is een teken van verontreiniging van de remvloeistof. Als u merkt dat de vloeistof verontreinigd is, vervang deze dan onmiddellijk om te voorkomen dat systemen zoals ABS en ESP/VSC worden aangetast. Het regelmatig verversen van de remvloeistof minimaliseert dus de corrosie van het remsysteem als geheel

.

Nieuwe Opel Combo verkozen tot International Van of the Year 2019

  • Salon voor bedrijfswagens (IAA): Opel CEO Michael Lohscheller neemt felbegeerde prijs in ontvangst
  • IVOTY-jury: 25 internationale journalisten uit 25 Europese landen
  • Vorige Opel-winnaars: Astra Van in 1999 en Vivaro in 2002Opel Combo Michael Lohscheller Jarlath Sweeney 504605

De nieuwe Opel Combo werd verkozen tot 'International Van of the Year 2019’ (IVOTY, Internationale Bestelwagen van het Jaar 2019), de meest gegeerde titel in de sector van de lichte bedrijfswagens. Door de Combo 127 punten toe te kennen, verkoos de jury van 25 gespecialiseerde journalisten uit 25 Europese landen, de nieuwe Opel ruim boven de Mercedes Sprinter, die tweede eindigde met 92 punten. Het grote rijplezier, de innovatieve rijhulpsystemen en het zuinige karakter van de bestelwagen van Opel waren doorslag­gevend om deze prestigieuze prijs voor de derde keer sinds de introductie in 1992 naar Rüsselsheim te halen. Naast de Combo, won Opel eerder de ‘International Van of the Year’-prijs met de Astra Van in 1999 en met de Vivaro in 2002. De nieuwe Opel Combo werd ontwikkeld door Groupe PSA en geoptimaliseerd naar de behoeften van het merk. De prijsuitreiking vond plaats op het IAA voor bedrijfswagens in Hannover. Opel CEO Michael Lohscheller ontving de prijs voor de Combo uit handen van IVOTY President Jarlath Sweeney.

“We zijn erg trots op deze prijs”, zei Michael Lohscheller. “De overwinning illustreert ook de mogelijkheden voor Opel binnen Groupe PSA. Met de Combo pakken we nu het C‑segment van de bedrijfswagens aan, waarin we tot nu toe geen prominente rol speelden. Er is een groot groeipotentieel voor Opel in de sector van de lichte bedrijfs­wagens. Het is dan ook een goede zaak dat wij in Rüsselsheim de verantwoordelijkheid hebben gekregen voor de ontwikkeling van een nieuw platform voor lichte bedrijfswagens voor de hele Groupe PSA.”

De IVOTY-jury was zeer onder de indruk van de talenten van de Opel Combo: “De ingenieurs en ontwerpers zijn er voor het eerst in de geschiedenis van de lichte bestelwagen in geslaagd om een bestelwagen te creëren in een samenwerking tussen meerdere merken, waarbij elk merk zijn kernwaarden en merkpersoonlijkheid behoudt, bijna zonder enig compromis. De PSA-modellen herdefiniëren het hele segment van de moderne compacte bestelwagens, met niet alleen een nieuwe benadering van design, ruimtebenutting en afwerking op gelijke voet met compacte auto's, maar ook met een uniek gevoel van comfort.”

De jury prees ook de talrijke rijhulpsystemen van de Opel Combo, zoals de op sensoren gebaseerde overbeladingsindicator en het uitstekende zicht rondom – de tweede camera in de spiegel aan passagierszijde beperkt bijvoorbeeld de dode hoek aan die kant van het voertuig. De Combo scoort bovendien met het eveneens op sensoren gebaseerde en nieuwe Flank Guard-systeem, dat obstakels detecteert langs de zijflanken. Zo kwam de jury van journalisten tot de volgende conclusie: “De bestelwagens van PSA overtuigen in meerdere opzichten. Ze beschikken over een aantal echte innovaties en zijn hedendaags, comfortabel en voorzien van vele moderne veiligheidstechnologieën. In de praktijk bieden ze rijplezier en over het algemeen een zeer goed rijgedrag, zonder iets af te doen aan hun utilitaire taak. Professionals krijgen een ruime keuze aan uitvoeringen en motoren. Kortom, een nieuwe referentie in de wereld van de bestelwagens.”

Uiterst efficiënt op elk vlak

De nieuwe Opel Combo viert zijn wereldpremière op het IAA voor bedrijfswagens in Hannover (stand C 64, hal 13). De nieuwe Combo is ontwikkeld vanuit de ambitie om professionals de beste efficiëntie en de laagste eigendomskosten te bieden in dit segment dankzij een gloednieuw platform, een ingenieuze ruimtebenutting en een uniek pakket aan rijhulpsystemen, wat resulteert in een uiterst efficiënte transportwagen.

De Opel Combo is van bij de start verkrijgbaar in meerdere varianten, waaronder de standaarduitvoering van 4,40 meter en de XL-versie van 4,75 meter. Met een laadvolume van 4,4 m3, een laadvermogen van 1.000 kg (zonder bestuurder) en een laadlengte tot 3.440 mm voor voorwerpen en werkmateriaal, doet de nieuwe compacte bestelwagen van Opel het beter dan de meeste van zijn voornaamste concurrenten. De slim ontworpen laadruimte is tussen de wielkasten breed genoeg om tot twee Europallets te kunnen laden, zelfs in de Combo met korte wielbasis. En erg lange voorwerpen, zoals houten planken, kunnen schuin worden meegenomen dankzij het optionele dakluik.

50 jaar Opel GT: verjaardagsrondreis over legendarische Route 66

Opel 504039

Gezamenlijke roadtrip: historische Opel GT doorkruist zuidwesten van de VSGrenzeloze passie: GT-fans uit Australië, België en de FilipijnenVolgende halte in Duitsland: Grand Tour in september

Meer dan 2 dozijn Opel GT-fans uit Australië, België en zelfs de Filipijnen legden heel wat kilometers af om samen een roadtrip te maken in het zuidwesten van de Verenigde Staten en zo de 50ste verjaardag van deze iconische sportwagen te vieren. De eerste registratie van ruim 70 procent van de 103.463 geproduceerde auto’s gebeurde in de VS, waar de GT nog steeds een grote fanbasis heeft.

Opel 504038

Startpunt van de tour, die acht dagen duurde, was Las Vegas. Vanuit de hoofdstad van de gokindustrie ging de roadtrip in de richting van de Hoover Dam en verder oostwaarts over de befaamde Route 66 naar het Four Corners Monument – de enige plaats in de VS waar vier staten (Arizona, Colorado, New Mexico en Utah) aan elkaar grenzen. Daarna leidde de route naar nationale parken zoals Mesa Verde en Zion. Na zo'n 2.000 kilometer eindigde de rondreis waar hij begon, in Las Vegas.

Opel 504041

"Dit was een bijzondere ervaring, waarbij ik vooral het rijden over Route 66 nooit zal vergeten", aldus organisator Olaf Moldzen. Hij is tevens voorzitter van de ‘Federation of European Opel GT Clubs’, die samengesteld is uit 28 nationale clubs met 1.450 leden en 1.550 auto’s. Ook andere weggebruikers in de VS vonden de GT uiterst attractief. "Heel wat bestuurders staken hun duim omhoog of zwaaiden naar ons. De GT lokt altijd positieve reacties uit, omdat iedereen zich ermee kan identificeren."

Opel 504043

Die passie zal de GT waarschijnlijk ook van 18 tot 22 september opwekken, want dan nodigt de federatie de Europese GT-clubs uit naar Duitsland voor de Grand Tour. "We vertrekken vanuit Rüsselsheim en bezoeken locaties die een nauwe band hebben met Opel en de geschiedenis van de GT", zegt Moldzen. Tussenstops van deze tour met prominente deelnemers, omvatten het Opel Test Center, het circuit van Hockenheim, de Opelfabriek in Kaiserslautern en de haarspeldbochten van het Taunusgebergte, waar de originele reclamespots voor de Opel GT werden opgenomen.

Opel 504049

De tours in Duitsland en de VS zijn slechts twee van de vele evenementen waarmee de 50ste verjaardag van de Opel GT gevierd wordt. De festiviteiten vingen aan in mei met de Bodensee-Klassik aan het Bodenmeer. En einde juni schitterden zo’n 50 GT-bestuurders met hun auto’s op het Klassikertreffen, de oldtimersbeurs in Rüsselsheim, waar de sportcoupé tentoongesteld stond in een exclusieve locatie naast kunstcentrum ‘Opelvillen’.

Opel 504051

Meer informatie over de 50-jarige geschiedenis van de Opel GT, aangevuld met talrijke anekdoten, is terug te vinden in het boek ‘GT Love’ dat samengesteld werd door Jens Cooper en Harald Hamprecht (enkel verkrijgbaar in het Duits).

 

bron opelmedia.be

Twee wereldpremières voor Opel op IAA voor lichte bedrijfswagens: nieuwe Opel Combo en nieuwe Opel Combo Life XL

Opel Combo Cargo Combo Life 504289

  • Voor zeven passagiers met bagage: nieuwe Combo Life personenwagen in XL-versie
  • Voor dagelijks gebruik en meer: Combo bedrijfswagen met vaste dubbele cabine of als gesloten bestelwagen
  • Segmentleider: tal van rijhulpsystemen in Combo

De nieuwe Opel Combo-familie zorgt op 19 september voor twee wereldpremières op het Salon voor lichte bedrijfswagens (IAA) in Hannover. De 4,75 meter lange XL-versie van de Opel Combo Life zal voor het eerst te zien zijn, terwijl ook de lichte bedrijfswagenversie voor professionals, Opel Combo genaamd, zijn debuut maakt. De vijfde generatie van de compacte, polyvalente Combo zal de lat een stuk hoger leggen voor ludospaces. Alle uitvoeringen kunnen immers prat gaan op doorgedreven flexibiliteit, met veel ruimte en comfort. Bovendien is het aanbod rijhulpsystemen ongeëvenaard in dit segment.

Philippe Narbeburu, Senior Vice President Business Unit LCV bij Groupe PSA zal de Opel Combo samen met de Citroën Berlingo en Peugeot Partner/Rifter voorstellen op 19 september, tijdens de persconferentie op stand C64 in hal 13 om 13.25 uur.

"We hebben veel te lang een bescheiden rol gespeeld in het segment van de ludospaces (LAV, Leisure Activity Vehicles) en dat van de kleine lichte bedrijfswagens (LCV-B, Light Commercial Vehicles)", zegt Opel Senior Manager Light Commercial Vehicles, Tobias Stöver. "Daar komt verandering in met de Combo van de nieuwe generatie. Hij is de ideale partner voor zaken, plezier en dagelijks gebruik. Dankzij geavanceerde technologieën, veel ruimte, hoog comfort en doorgedreven flexibiliteit, is de nieuwe Combo aantrekkelijk voor uiteenlopende categorieën van klanten - zowel gezinnen als professionals."

Veel ruimte: Combo van de nieuwe generatie met uitstekende laadcapaciteit

Opel Combo Cargo 504290

De innovatieve Opel Combo Life verschijnt op het IAA in de 4,40 meter lange standaardversie en voor het eerst ook in de 4,75 meter lange XL-versie. De Combo Life is verkrijgbaar als vijf- of zevenzitter met tot 2.693 liter bagageruimte. De Combo bedrijfswagen gaat dan weer in wereldpremière op het IAA in de 4,75 meter lange versies met vaste dubbele cabine of als gesloten bestelwagen. In de bestelwagen is er plaats voor twee europallets en, afhankelijk van de uitvoering, tot 4,4 m3 laadruimte. Het maximale laadvermogen bedraagt 1.000 kg.

Globale veiligheid: ongeëvenaard aanbod rijhulpsystemen

Opel Combo Cargo 504293

De Combo werd ontwikkeld volgens dezelfde criteria als een personenwagen. Daarom is zowel in de ludospace als in de lichte bedrijfswagenversie technologie van het hoogste niveau voorzien. Het aanbod gaat van automatische cruisecontrol[1] tot aanrijdings­waarschuwing vooraan (Forward Collision Alert) met automatische noodrem[2] (Automatic Emergency Braking), waarschuwing voor slaperigheid bij bestuurders (Driver Drowsiness Alert), zijdelingse dodehoekwaarschuwing (Side Blind Spot Alert) en head-up display, om er maar een paar te noemen. Het adaptieve IntelliGrip-tractiecontrolesysteem met vijf modi zorgt er bovendien voor dat de Combo altijd een stevige grip behoudt, of de bestuurder nu als hobby offroad gaat rijden of te kampen krijgt met modder, zand of sneeuw op bouwplaatsen. Het nieuwe sensorgebaseerde obstakeldetectiesysteem voor de zijflanken (Flank Guard) beschermt de Combo tegen vervelende krassen en deuken, waarvan de reparatie vaak duur uitvalt. De optionele achteruitrijcamera van de Combo bedrijfswagen verbetert het zicht ook achteraan. Een camera in de zijspiegel aan de kant van de copiloot beperkt het risico op onopgemerkte voorwerpen in de dode hoek. Dat is vooral belangrijk bij het afslaan naar rechts.

Beste personenwagenkwaliteiten: topcomfort en geavanceerde connectiviteit

Opel Combo Life 504279

De nieuwe Combo biedt ook veel comfort, met stuurverwarming en zetelverwarming vooraan, zelfs in de bedrijfswagenuitvoering. De optionele klimaatregeling met twee zones houdt het interieur koel op warme dagen. De inzittenden van de Combo Life en Combo bedrijfswagen zijn ook goed geconnecteerd: de nieuwste infotainmentsystemen met een kleurenaanraakscherm van acht inch zijn immers compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

Onder de motorkap kunnen klanten kiezen uit een reeks zeer efficiënte turbogeladen motoren, die in de Life allemaal voldoen aan de strenge Euro 6d-TEMP-emissienorm. De krachtigste versie is de 1,5-liter dieselmotor met 96 kW/131 pk, die voor het eerst in de Combo leverbaar is met een soepel schakelende automatische achtversnellingsbak (verbruik[3]: in de stad 4,8-4,5 l/100 km, buiten de stad 4,4-4,1 l/100 km, gecombineerd 4,5‑4,3 l/100 km, 119-113 g/km CO2). In combinatie met de uitstekende laadcapaciteit, het hoge comfortniveau van een personenwagen en de uitgebreide entertainment­mogelijkheden, zijn de nieuwe Opel Combo bedrijfswagen en Combo Life de ideale partners voor werk en andere dagelijkse activiteiten.

Opel Combo Life 504284

[1] In principe verkrijgbaar vanaf 2019.

[2] Werkt automatisch bij snelheden boven 5 km/u en onder 85 km/u. Tussen 0 en 30 km/u bedraagt de vertragingsfactor om de impactsnelheid van de botsing te verlagen 0,9g. Tussen 30 en 85 km/u remt het systeem maximaal 22 km/u af. Eens deze drempel overschreden is, moet de bestuurder zelf remmen om de snelheid verder te doen afnemen.

[3] Gemeten volgens WLTP en omgezet naar NEDC-waarden voor vergelijkingsdoeleinden.

bron opel media.be

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok