BlogRead the Latest News

 

Amper 1 kind op 4 correct vastgeklikt in de auto

 

Volgens VIAS (het voormalige BIVV) zou slechts één kind op vier kleiner dan 1,35 meter correct ingesnoerd zijn in de auto. Dat blijkt uit een onderzoek dat het instituut onder 1.000 kinderen heeft uitgevoerd.

Het onderzoek werd in het hele land gedaan en toonde aan dat 23 procent van de kinderen correct vastgemaakt was én in een aangepast stoeltje zat. De helft zat in een goed stoeltje, maar was slecht ingegordeld, terwijl bij 14 procent zowel de gordeldracht als de stoel verkeerd waren. Maar nog erger is dat liefst 13 procent van de kinderen gewoon los in de auto zat.

Meer gedetailleerd bleek dat kinderen het vaakst juist in de auto vastgeklikt worden in Brussel, want daar was dat bij 26 procent het geval, tegenover 24 procent in Wallonië en een schamele 21 procent in Vlaanderen. Grootouders lijken beter voor hun nageslacht te zorgen, want die hadden hun kleinkinderen telkens zonder fout vastgemaakt.

De ouders die hun kinderen niet op de juiste manier vervoeren, lijken zich daar vooral niet van bewust, want 77 procent van hen was ervan overtuigd dat hun uk op een veilige wijze was bevestigd.

 
bron gocar  | 

NIEUWE BESTE VRIEND VAN HET GEZIN: DE INNOVATIEVE OPEL COMBO LIFE.


Vijfde modelgeneratie op basis compleet nieuw platform.


combo life header

  • Gloednieuw: nieuwe voertuigbouw tovert Combo van de vijfde generatie om in perfecte gezinswagen
  • Keuze: lange of korte versie, allebei beschikbaar met vijf of zeven zetels
  • XXL: van minimaal 597 liter tot maximaal 2.693 liter koffervolume
  • Typisch Opel: talrijke rijhulpsystemen en fantastisch infotainment
  • Uitstekend overzicht: head-up display en achteruitrijcamera met hoek van 180º
  • Stijlelementen van Opel: stevig en robuust design met kenmerkende gevleugelde koplampen
  • Binnenkort verkrijgbaar: verkoop van start in eerste helft 2018, leveringen in tweede helft

Opel zet zijn huidige productoffensief verder met de lancering van een ware allrounder: de nieuwe Opel Combo Life, een ideale gezinswagen vol innovaties, waarmee vrijwel alles mogelijk is. De Combo van de vijfde generatie is gebaseerd op een nieuwe voertuig­architectuur. De auto is zeer ruim en bijzonder praktisch en veelzijdig. Hij is uitgerust met één of twee schuifdeuren achteraan, en kan zowel besteld worden in korte (4,40 meter) als in lange versie (4,75 meter) en als vijf- of zevenzitter. Met de nieuwe Opel Combo Life wordt men snel de held van het lokale sportteam, want het hele zevenkoppige team plus uitrusting kan probleemloos naar de volgende match gebracht worden. Niets staat een grotere gezinsplanning in de weg want de nakomelingen rijden veilig mee op de drie individuele achterzetels, uitgerust met ISOFIX-haken voor kinderzitjes, terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht naar boven dankzij het panoramadak. En ook vrienden zullen de gulle ruimte op prijs weten te stellen wanneer ze vragen om de nieuwe Opel Combo Life te mogen lenen voor hun trip naar de dichtstbijzijnde Zweedse meubelwinkel.

combo life header2

Maar wat nog opvallender is: de nieuwe Opel Combo Life legt de lat voor technische ambitie heel wat hoger binnen dit segment, en tilt de veiligheids- en comfortniveaus naar nieuwe hoogtes. De auto is uitgerust met technologieën en rijhulpsystemen die ons al bekend zijn van het compacte en het SUV-segment, zoals de waarschuwing voor slaperigheid bij bestuurders (Driver Drowsiness Alert), de achteruitrijcamera met een hoek van 180° en vogelperspectief, het head-up display en IntelliGrip, maar ook met comfort­systemen zoals verwarmde zetels en een verwarmd lederen stuur. De jongste telg in Opels aanbod aan rijhulpsystemen is Flank Guard, obstakeldetectie voor de zijflanken. Het helpt de bestuurder bij het manoeuvreren aan lage snelheden. Bovendien is de nieuwe Opel Combo Life een zeer aangename verschijning dankzij zijn krachtige verhoudingen die voor een sterke, robuuste uitstraling zorgen.

"Gezinnen zullen dol zijn op deze veelzijdige, ruime nieuwkomer met een
uitstekend aanbod ultramoderne rijhulpsystemen die rijden veiliger en
reizen aangenamer maken.”

"De nieuwe Opel Combo Life staat centraal in ons productoffensief. Gezinnen zullen dol zijn op deze veelzijdige, ruime nieuwkomer met een uitstekend aanbod ultramoderne rijhulpsystemen die rijden veiliger en reizen aangenamer maken”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller. "Deze auto biedt het merk een enorm groeipotentieel, en geeft ons de kans het belangrijke segment van de kleine vans met hernieuwde kracht te betreden."

 

bron www.opel.be

TIPDAG REMMENCHECK


LAAT UW REMMEN REGELMATIG IN onze WERKPLAATS CONTROLEREN!

REMMENCHECK

Remvoeringen
Een remvoering kan afhankelijk van het voertuig, de rijstijl en het gebruik verschillend lang houden. De tijdsduur kan hier van 15.000 km-80.000 km reiken. Dit is afhankelijk van het feit of men bijvoorbeeld veel in de stad (stop and go-verkeer) rijdt of vaak de motorrem gebruikt.

Het ideale vervangingstijdstip van de remvoering hangt af van de individuele slijtage. Bij een bandenwissel in de vakwerkplaats biedt zich echter de controle bij de demontage van de banden aan. Bij nieuwere voertuigtypes is er vaak een elektrische slijtindicator die gaat branden zodra het frictiemateriaal onder een bepaalde dikte komt.

Remvloeistof
De controle van de remvloeistof kan uw werkplaats snel en eenvoudig uitvoeren. Wij adviseren u de remvloeistof iedere 2 jaar volledig te vervangen, omdat deze water kan aantrekken en daardoor aan werking kan verliezen.

 

bron:https://www.hella.com/cardriver/nl/Remmencheck-749.html

Garage VDS is TURBOSPECIALIST!


Met het unieke TurboPartner concept van Turbo’s Hoet zijn wij als garagist een specialist in het vervangen van turbo’s.

Als TurboPartner kunnen wij profiteren van de voordelen op het gebied van technische ondersteuning. Als TurboPartner kunenn wij namelijk rekenen op professionele ondersteuning vóór, tijdens en na de montage van een turbo van Turbo’s Hoet. Een ander belangrijk voordeel voor TurboPartners is de unieke Geen Gezeur Garantie. Hierdoor kunnen we jullie optimale zekerheid en kwaliteit bieden.

TURBOPARTNER NL

Login

Who's Online

We hebben 31 gasten en geen leden online