BlogRead the Latest News

 

New Opel Ampera-e

Met zijn thermische generator is de Ampera-e een volledig elektrische wagen. Vandaar dat hij een subtiele “e” achter zijn naam krijgt, om aan te tonen dat de kleine benzinemotor compleet verdwenen is.

Opel belooft ons naar verluidt niet minder dan 29 nieuwe modellen tussen 2016 en 2020. Daar is deze e-Ampera er eentje van, al kennen we op dit moment nog niet veel verdere details. Enkel dat het hier om een compacte 5-deurs hatchback gaat met de accu onder de vloer, om de binnenruimte en plaats in de koffer niet te boycotten.

Opel belooft tenslotte nog “een grotere autonomie bij volle tank in vergelijking met de meeste andere elektrische auto’s” en een meer “betaalbare” prijs.

Bron : vroom.be

AC Schnitzer: BMW 2 Reeks met 570 pk

Op het salon van Genève zal de Duitse tuningspecialist AC Schnitzer het nieuwe concept voorstellen. Een soort van ultieme BMW: in compact formaat, maar met ongebreidelde motor. Onder de motorkap vind je de 6-cilindermotor van de M4, maar opnieuw geprogrammeerd om komaf te maken met de maximale snelheidsbegrenzer en om op te klimmen van 431 pk naar 570 pk. De Duitse tuner heeft trouwens ook op het gewicht gelet en doet het met zo’n 100 kilo minder dan een M235i, goed voor 1.450 kilo totaalgewicht.

330 kilometer per uur
Zo’n monster zou volgens BMW 100 kilometer per uur kunnen bereiken in 3,9 seconden en een topsnelheid van 330 kilometer per uur. Om zo’n cijfers te halen, zijn bepaalde zaken onmisbaar: de M4-ophanging, een sperdifferentieel met beperkte slip en remmen verstevigd met koolstofkeramische schijven. De puristen zullen alleszins door het dolle heen zijn, want je krijgt er een manuele versnellingsbak bovenop.

 

bron vroom.be

New mini Cabrio

minicabrio

Mini heeft zojuist het doek van de nieuwe Cabrio getrokken, een zonaanbidder met een Mooi tintje.

De Mini Cabrio groeit flink bij de generatiewisseling. De auto wordt 98 mm langer, 44 mm breder en 7 mm hoger. Ook neemt de bagageruimte met 25 procent toe naar 215 liter.

De cabriokap kan in 18 seconden elektrisch openen. Dit kan bij snelheden tot 30 km/h ook in een rijdende Mini Cabrio.

5 tips, om zuiniger te rijden

© Shutterstock.

De voorbije weken ging verzekeringsfirma DVV op zoek naar de Beste Chauffeur van België, op basis van enkele theoretische en praktische proeven. Een goede chauffeur rijdt echter niet alleen veilig, maar ook ecologisch. Met de volgende eenvoudige aanpassingen belast je het milieu veel minder.

1. Rijd met een constante snelheid
Je rijdt heel wat zuiniger als je anticipeert op het verkeer. Zie je wat verderop dat het verkeerslicht op rood springt, dan heeft het geen zin om nog gas bij te geven om vervolgens op de rem te gaan staan. Continu optrekken en afremmen stuwt je verbruik en je schadelijke uitstoot de hoogte in. Op de autosnelweg kan je gemakkelijk voorkomen dat je alsmaar meer gas geeft door de cruise control in te schakelen. Ecologisch en gemakkelijk.

 2. Schakel juist
Hoe hoger je versnelling, hoe lager je motorsnelheid. En hoe lager je motorsnelheid, hoe minder je verbruikt. Daarom is het aangewezen om altijd op tijd te schakelen. Als leidraad kan je 2.500 toeren gebruiken bij een benzinewagen, 2.000 als je met een diesel rijdt. Afhankelijk van je auto kan het dus al zijn dat je in vijfde moet schakelen als je boven de 70 km/h gaat.  

3. Rem op de motor
Continu remmen en optrekken verslindt brandstof. Maar als je jouw gaspedaal loslaat zonder te ontkoppelen, verbruik je op dat moment helemaal niets! Schakel naar een lagere versnelling als de wagen dreigt stil te vallen en laat dan de koppeling opnieuw omhoog komen. Natuurlijk kan je even bijremmen met je voet als je niet voldoende vaart mindert.

 4. Rijd niet te snel
Hoe sneller je rijdt, hoe meer schadelijke stoffen je auto uitstoot. En hoe meer je zal moeten afremmen. Het spreekt dus voor zich dat je jouw uitstoot simpelweg kan verminderen door je snelheid binnen de perken te houden. 

5. Kies een ecologische wagenEen nieuwe auto mag wel duurder zijn dan een occasie, hij rijdt wel een stuk ecologischer. Het loont dus wel degelijk de moeite om te investeren in een nieuwe, zuinige bolide. Elke wagen krijgt een ecoscore toegekend, zodat je weet hoe milieuvriendelijk hij is. Een elektrisch voertuig spant uiteraard de kroon.

bron hln

Login

Who's Online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok