BlogRead the Latest News

 

5 tips, om zuiniger te rijden

© Shutterstock.

De voorbije weken ging verzekeringsfirma DVV op zoek naar de Beste Chauffeur van België, op basis van enkele theoretische en praktische proeven. Een goede chauffeur rijdt echter niet alleen veilig, maar ook ecologisch. Met de volgende eenvoudige aanpassingen belast je het milieu veel minder.

1. Rijd met een constante snelheid
Je rijdt heel wat zuiniger als je anticipeert op het verkeer. Zie je wat verderop dat het verkeerslicht op rood springt, dan heeft het geen zin om nog gas bij te geven om vervolgens op de rem te gaan staan. Continu optrekken en afremmen stuwt je verbruik en je schadelijke uitstoot de hoogte in. Op de autosnelweg kan je gemakkelijk voorkomen dat je alsmaar meer gas geeft door de cruise control in te schakelen. Ecologisch en gemakkelijk.

 2. Schakel juist
Hoe hoger je versnelling, hoe lager je motorsnelheid. En hoe lager je motorsnelheid, hoe minder je verbruikt. Daarom is het aangewezen om altijd op tijd te schakelen. Als leidraad kan je 2.500 toeren gebruiken bij een benzinewagen, 2.000 als je met een diesel rijdt. Afhankelijk van je auto kan het dus al zijn dat je in vijfde moet schakelen als je boven de 70 km/h gaat.  

3. Rem op de motor
Continu remmen en optrekken verslindt brandstof. Maar als je jouw gaspedaal loslaat zonder te ontkoppelen, verbruik je op dat moment helemaal niets! Schakel naar een lagere versnelling als de wagen dreigt stil te vallen en laat dan de koppeling opnieuw omhoog komen. Natuurlijk kan je even bijremmen met je voet als je niet voldoende vaart mindert.

 4. Rijd niet te snel
Hoe sneller je rijdt, hoe meer schadelijke stoffen je auto uitstoot. En hoe meer je zal moeten afremmen. Het spreekt dus voor zich dat je jouw uitstoot simpelweg kan verminderen door je snelheid binnen de perken te houden. 

5. Kies een ecologische wagenEen nieuwe auto mag wel duurder zijn dan een occasie, hij rijdt wel een stuk ecologischer. Het loont dus wel degelijk de moeite om te investeren in een nieuwe, zuinige bolide. Elke wagen krijgt een ecoscore toegekend, zodat je weet hoe milieuvriendelijk hij is. Een elektrisch voertuig spant uiteraard de kroon.

bron hln

Opel Mokka X

  • Nieuwe look: stoer en mannelijk aan buitenkant, verfijnde elegantie aan binnenkant
  • Nieuwe keuze: 1.4 Direct Injection Turbo benzinemotor met automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving
  • Nieuwe zichtbaarheid: adaptieve led-koplampen en Opel Eye frontcamera van nieuwe generatie
  • Nieuw infotainmentsysteem: met smartphone-integratie en OnStar-diensten

Sinds zijn lancering in 2012 kent de Opel Mokka steeds meer succes. Met zijn ideale afmetingen (4,28 meter lang), zijn sportief uitzicht en hoge zithouding past de compacte SUV perfect in de tijdsgeest. De nieuwe Opel Mokka X heeft alles om dit succesverhaal nog te versterken. De wagen zal in het najaar op de markt verschijnen met een typerend uiterlijk, een nieuw interieur en infotainmentsystemen van de nieuwe generatie. Daarmee wordt hij een van de best geconnecteerde SUV’s op de markt. 

Stoer en avontuurlijk

De Mokka kan terecht gelden als een van de symbolen die de succesvolle comeback van Opel in de afgelopen jaren markeren. De compacte SUV heeft veel nieuwe klanten aangetrokken tot het merk, dankzij de combinatie van een SUV-carrosserie met stijlvol design, een sportieve en avontuurlijke uitstraling en daadwerkelijke alleterrein­mogelijkheden. De nieuwe Mokka X introduceert als eerste model de segmentcode voor toekomstige SUV’s en crossovers van Opel: modellen met een ‘X’ zullen een avontuurlijker en ruiger karakter hebben dan het meer traditionele gamma.

De nieuwe externe vormgeving van de Mokka X is krachtig. De nieuwe voorkant volgt de lijn van Opels nieuwe design, met een vleugelvormige, horizontale frontgrille en de dominante, scherpe, dubbele vleugels van de led-dagrijlichten die zo kenmerkend zijn. 

De binnenkant van de de Mokka X werd volledig herwerkt. Een gloednieuw dashboard. De centrale console werd volledig nieuw ontwikkeld rond de 7 of 8 inch grote aanraak­schermen van de infotainmentsystemen van de nieuwe generatie. De verfijnde elegantie en de zuivere vormgeving met minder knoppen maken indruk – heel wat functies zijn nu toegankelijk via de aanraakgevoelige schermen.

Winterwielen

Winterbanden sets op stock

Wij hebben nog voor diverse merken en type wagen wintersets op stock.

Setjes vanaf 250€

Opel neemt stappen

Opel start offensief op gebied van brandstofverbruik en emissies.
Opel neemt op eigen initiatief een volgende stap om te voldoen aan toekomstige emissie­normen, zowel op het gebied van CO2 als NOx. Met ingang van het tweede kwartaal van 2016 zal Opel, behalve de resultaten van de huidige officiële verbruiks- en emissietests, ook de verbruiksmeting volgens de ‘Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure’-cyclus (WLTP) publiceren. Tevens zijn dieselingenieurs begonnen met een initiatief tot verbetering van de SCR-techniek (Selective Catalytic Reduction) voor dieselmotoren om de uitstoot van NOx verder te reduceren. Opel doet dit op eigen initiatief, ter voorbereiding op de zogeheten ‘Real Driving Emissions’-wetgeving (RDE), die per 2017 wordt ingevoerd. Opel zet zich hiermee nu al in om testinstanties meer transparantie te bieden.

Emissies

Login

Who's Online

We hebben 47 gasten en geen leden online