BlogRead the Latest News

 

Dinsdag tip: Tips & tricks om de auto schoon te maken:

Voor een schoon interieur dat de hele lente fris ruikt

1.Eet u soms in de auto? Dan kan het gebeuren dat u een vlek maakt op uw interieur... Geen paniek, wij hebben een tip!

>> Zuiveringszout en witte azijn ​

Neem een proper doekje en doe daar wat witte azijn op, dep het vervolgens op de autozetel.

Wacht enkele minuten om de azijn te laten inwerken.

Doe het zuiveringszout op de plek en laat een 15-tal minuten inwerken.

Stofzuig de poederresten weg en geniet van het resultaat!

5

2. Automatten komen in contact met allerlei vuil…hondenhaar, kruimels, modder, voetstappen,... Ze worden dus met andere woorden niet gespaard! Hierbij enkele tips om ze schoon te maken:

Ten eerste, klop de matten uit tegen een stevig oppervlak.

Ga over de matten met een anti-stof roller om van het hondenhaar af te komen (de roller moet voldoende zelfklevend zijn).

3. Om de multimedia en het dashboard in de auto schoon te maken gebruikt u best geen water. Ga er eerst eens over met een stofzuiger om het grootste stof weg te halen.

Een goed onderhoud van het airco-systeem leidt tot een goede luchtkwaliteit in de auto, voorkomt vieze geurtjes en helpt om aandamping te voorkomen op de ramen.

We raden u aan om dit jaarlijks te laten controleren en indien nodig een onderhoud te geven, alsook de pollenfilter en deze laatste indien nodig te laten vervangen. maak eventueel een afspraak bij ons

Om de luchtroosters schoon te maken, maak je best gebruik van een tandenborstel. Deze zal ervoor zorgen dat al het stof waar je moeilijk aan kan verwijderd wordt.

Uiteindelijk kunt u nog met een microvezel doekje over de oppervlakken gaan om het af te werken. Indien er kleverige oppervlakken zijn dan helpt een babydoekje om al dat vuil te verwijderen.

4. En wat te doen bij moeilijk bereikbare opervlakken?opel adam interieur 1313701

Vuile tussenruimtes? Neem een ​​schone platte borstel met een beetje afwasmiddel erop en ga met de borstel tussen de kleine tussenruimtes.

In andere gevallen kan de platte borstel van de stofzuiger ook heel doeltreffend zijn.

Dinsdag Tipdag :Zorg dat je de juiste bandenspanning hebt!

Gevolgen van een verkeerde bandenspanning

De juiste bandenspanning is van groot belang om #veilig en comfortabel in je auto te rijden. Een band presteert alleen maximaal als deze voor voldoende stabiliteit en draagkracht zorgt. De #bandenspanning is hierbij van cruciaal belang.

 • Een bandenspanning die 25% te laag is verhoogt de rolweerstand met 10%. Hierdoor neemt je #brandstofverbruik met circa 2% toe.
 • Een te lage of te hoge bandenspanning zorgt voor minder grip op de weg. Hierdoor heb je een langere remweg en een hogere #slipkans.
 • Een te lage of te hoge bandenspanning verhoogt de kans op #klapbanden.
 • Door een te lage bandenspanning is je auto minder goed in staat onregelmatigheden in het wegdek op te vangen.
 • Door een te lage of te hoge bandenspanning verslechtert je wegligging. Bij de juiste bandenspanning is het stuurgedrag optimaal.
 • Een te lage of te hoge bandenspanning zorgt voor de verkeerde slijtage van je banden.

Bij twijfel, kom gerust langs wij controleren en zetten de banden op de juiste druk!

lekke

Dinsdag tipdag: #Veiligheid van de kinderen in de wagen.

Wat is ISOFIX?

ISOFIX is de internationale norm voor bevestiging van autostoeltjes. Dit systeem is de #meest veilige, gemakkelijkste en snelste wijze om een autostoeltje op de juiste manier in uw auto te bevestigen, zonder gebruik van de autogordel.

Waarom voor ISOFIX kiezen?
Met ISOFIX is het risico van foutief bevestigen van autostoeltjes erg klein in vergelijking met het gebruik van een autogordel. Het ISOFIX-systeem maakt een einde aan het gepruts met de gordel.

ISOFIX biedt je:

 • een stevige, vaste verbinding van het autostoeltje met het chassis van de auto. Als je ineens moet remmen of als iemand tegen je botst, krijgt je kind minder schokken te verwerken.
 • speciale indicatoren geven aan dat je stoeltje goed geïnstalleerd werd.
  het ISOFIX-systeem blijkt in crashtesten de veiligheid aanzienlijk te vergroten
 • snel en gemakkelijk te plaatsen én te verwijderen

Polo Innen Isofix

Mini neemt een heuse wereldpremière mee naar het autosalon van Shanghai

Om meteen met de deur in huis te vallen: 231 pk. Zoveel haalt Mini uit de drukgevoede tweeliter viercilinder. Exact evenveel als de John Cooper Works Clubman dus. De hypersportieve Countryman sprint daardoor in 6,5 seconden naar 100 km/u wanneer hij gekoppeld is aan de achttrapsautomaat. Die zal standaard zijn op de Chinese markt, maar wij gokken dat de manuele zesversnellingsbak bij ons ook zijn opwachting maakt, net als in de Clubman.

1492183076.4628

bron: vroom.be

Login

Who's Online

We hebben 163 gasten en geen leden online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok