BlogRead the Latest News

 

ANTWOORDEN OVER DE LAGE-EMISSIEZONE IN ANTWERPEN

 

Vanaf 1 februari 2017 kunnen bepaalde auto’s het Antwerpse stadscentrum niet meer in. Dat betekent dat twinitg procent van alle auto’s zich zal moeten aanpassen. Het plaatsen van een roetfilter is daarvoor de handigste oplossing! Maar hoe doe je dat precies? In vijf vragen maken we u wegwijs in de nieuwe wetgeving.

Een lage-emissiezone, wat houdt dat in?

De stad Antwerpen wil de uitstoot van roet en fijn stof in de Singel verminderen. De beslissing is onderdeel van een breder plan, dat in 2020 en 2025 verstrengd wordt. Ook de steden Brussel en Gent volgen in de toekomst. De lage-emissiezone geldt voor personenvervoer (auto’s en bussen), maar ook voor goederenvervoer en landbouwvoertuigen. Brommers, scooters en moto’s vallen niet onder de nieuwe regels.

Waar geldt de LEZ en hoe verloopt de controle?

De lage-emissiezone zal geldig zijn in de gehele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever. Een gedetailleerde kaart van het gebied vindt je hier. De zone wordt aangeduid met speciale borden. Slimme camera’s aan de grenzen controleren of het voertuig aan de voorwaarden voldoet. Dat doen ze via nummerplaatherkenning en de gegevens van het DIV. Belgische wagens die conform zijn aan de normen mogen zonder problemen het centrum binnen. Overtredens worden beboed.

Voldoet de auto aan de voorwaarden?

Om na te gaan of een bepaalde auto aan de voorwaarden van de LEZ voldoet, kijk u best even op deze webpagina. Via deze handige test kan je makkelijk nagaan of de auto het Antwerpse stadscentrum binnenmag. 

Welke overheidspremies zijn er?

Daarnaast voorziet de Vlaamse overheid ook een premie aan particulieren tot 600 euro op het plaatsen van een half-openroetfilter bij dieselwagens (euronorm 3 of 4). Dit kan enkel van auto’s geregistreerd in het Vlaamse Gewest. Meer informatie over het aanvragen van de premie, het aanvraagformulier en de voorwaarden vindt u hier. Voor het aanvraagformulier voor particulieren klik je hier. Let op: roetfilters moeten geleverd worden met een erkend validatieverslag!

VIERWIELAANDRIJVING MET KOPPELVECTORING VOOR NIEUWE OPEL INSIGNIA.


Optimale rijdynamiek, voeling en wegligging in alle omstandigheden.

4x4

Middelgrote auto’s met een bijzonder aangename rijervaring zijn meestal bij de premium merken te vinden, maar wanneer de gloednieuwe Opel Insignia Grand Sport voorjaar 2017 op de markt komt, zullen enthousiaste bestuurders hun mening moeten herzien. De nieuwe Insignia is beschikbaar met een geavanceerde Twinster vierwielaandrijving met koppelvectoring, die wat betreft rijdynamiek, voeling en wegligging tot de beste op de markt behoort.

“De Opel Insignia van de nieuwe generatie is de nieuwe benchmark voor middelgrote auto’s”, zegt William F. Bertagni, Vice President Vehicle Engineering Europe. “Koppelvectoring is het meest geavanceerde op het vlak van vermogensoverdracht op de weg. De nieuwe Insignia met vierwielaandrijving met koppelvectoring behoort tot de beste in de sector wanneer het op rijplezier aankomt.”

DE NIEUWE KARL ROCKS.


SUV-makeover voor instapmodel van Opel.

KARL ROCKS reveal

  • SUV-inspiratie: extra rijhoogte en ruige carrosseriedelen voor de stadsjungle
  • Extrovert: ongetemde Opel KARL met expressieve buitenkant past perfect bij elke individualist
  • Verbonden: beschikbaar met Opel OnStar en Radio R 4.0 IntelliLink
  • In de spotlight: KARL ROCKS viert wereldpremière op het Autosalon van Parijs

Op zoek naar een kleine auto met de stijlvolle look en hoogwaardige kenmerken van een veel groter en vaak veel duurder model? Of naar een miniauto die opgewassen is tegen de dagelijkse uitdagingen van de stadsjungle en die tegelijkertijd de toeschouwers verbaast met zijn trendy SUV-uitstraling? Dan zal de nieuwe Opel KARL ROCKS u weten te bekoren.

NIEUWE OPEL CROSSLAND X.


Stijlvol in de stad met coole SUV-look.

Strak en compact aan de buitenkant, erg ruim en veelzijdig aan de binnenkant, met trendy tweekleurige lak en een coole SUV-look: dat is de gloednieuwe Opel Crossland X in kort bestek. Dit veelzijdige stedelijke crossovermodel (CUV, Crossover Utility Vehicle) is de tweede telg in de Opel X-familie in het B-segment, waar hij zich bij de sportieve bestseller Mokka X voegt. De grotere Grandland X wordt later dit jaar gelanceerd in de compacte klasse (C-segment). Zo geeft Opel de aftrap voor het productoffensief ‘7 in 17’, waarmee zeven nieuwe modellen zullen worden gelanceerd in 2017, met twee X-nieuwkomers die het beste uit verschillende werelden samenbrengen: auto’s met het stoere design en de voordelen van een SUV en met eigenschappen die een stedelijke levensstijl aangenamer maken. Het zijn Opel-modellen die dat ‘X-tra’ iets aanbieden. De Opel Crossland X maakt op 1 februari zijn debuut in Berlijn.

In vergelijking met de Opel Mokka X – die leverbaar is met optionele vierwielaandrijving voor occasionele offroadtrips – is de nieuwe Opel Crossland X met zijn strakke buitenafmetingen eerder voorbestemd voor de stad. Toch doet hij het ook uitstekend voor grote inkopen bij de bioboer of een vakantiereis naar Toscane. Met 4,21 meter is de nieuwe Crossland X 16 centimeter korter dan de Astra, terwijl hij 10 centimeter hoger is. Zo genieten de inzittenden van de hogere zitpositie en een bijhorend uitstekend overzicht. Klanten die op zoek zijn naar een nog betere ervaring, kunnen kiezen voor het optionele glazen panoramische dak, dat extra ruimtegevoel geeft.

Verder biedt de nieuwkomer uitstekende innovaties die de dagelijkse ritten veiliger, comfortabeler en gemakkelijker maken. Adaptieve verlichting vooraan (AFL) met full-ledkoplampen, head-up display en de panoramische achteruitrijcamera van 180º, of de geavanceerde parkeerassistent (Advanced Park Assist), de vooraanrijdingsassistent (Forward Collision Alert) met voetgangersdetectie en automatische noodrem (Automatic Emergency Braking)[1], het systeem dat slaperige bestuurders waarschuwt (Driver Drowsiness System), de rijstrookassistent (Lane Keep Assist), de verkeersbord­assistent (Speed Sign Recognition) en de dodehoekwaarschuwing (Side Blind Spot Alert) zijn daar maar enkele voorbeelden van.

De nieuwe Crossland X is tevens uitgerust met de kenmerkende uitstekende connectiviteit van Opel dankzij Opel OnStar en de IntelliLink-infotainmentsystemen met een tot acht inch groot kleurenaanraakscherm. Deze systemen zijn compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

Zowel de bestuurder als de passagier vooraan kunnen profiteren van de bekroonde ergonomische zetels met AGR-label (Aktion Gesunder Rücken – Actie Gezonde Rug). Opel is de enige fabrikant die dergelijk comfort aanbiedt in dit segment (zowel in de Crossland X als in de Mokka X). Ook de kofferruimte van 410 liter – zonder de achterzetels neer te klappen – is uniek in deze klasse. De passagiers achterin kunnen hun zitpositie aanpassen door hun zetel 150 millimeter naar achter of naar voor te schuiven, voor meer beenruimte of juist meer laadruimte. Dat maakt de Crossland X nog veelzijdiger.

Login

Who's Online

We hebben 39 gasten en geen leden online