BlogRead the Latest News

 

Dinsdag tip dag: Remvloeistof

Een van de belangrijkste onderdelen van een auto is het remsysteem. Welke rol speelt de remvloeistof hierin?

Hij doet het niet, hoe komt dat?

Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. De soorten DOT3 en DOT4 zijn hygroscopisch, dat wil zeggen dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Daardoor wordt het kookpunt verlaagd en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Dan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet.

Wat kan ik zelf?

Als het remvloeistofreservoir niet meer helemaal vol is, kunt je tussentijds remvloeistof bijvullen. Let wel op dat je de juiste remvloeistof gebruikt. DOT4 en DOT5 kunnen niet door elkaar gebruikt worden! Ga wel naar de garage, om naar de oorzaak van het vloeistofverlies te laten zoeken. Het ‘natte gedeelte’ van het remsysteem is een gesloten systeem waaruit geen vloeistof moet kunnen ontsnappen.

Hoe ga ik er mee om en hoe onderhoud ik het?

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de remvloeistof. Je kan zelf controleren of dat nog op het juiste niveau zit. Als dat niet het geval is, kan dat duiden op lekkage in het remsysteem. Als er te weinig remvloeistof in het systeem zit, gaat ook een controlelampje op het dashboard branden.

Vervangen van remvloeistof.

Wij kunnen uw wagen terug voorzien van nieuwe remvloeistof, vraag er achter bij je vakantie check of tijdens een onderhoudsbeurt

astraRemvloeistof

Dinsdag tip dag: Zo voorkom je hitte in de auto

Heerlijk, het is eindelijk lekker warm weer, een groot deel van jullie gaat er met de auto eropuit. Een nadeel: voor je het weet sta je met de rest v in de file op weg naar het strand of stap je in een super hete geparkeerde auto na een dagje verkoeling… Hoe voorkom je hitte in de auto?

Auto zonder airco

Heb je een auto zonder airco? Dan kun je met de juiste maatregelen een koele auto hebben in de zomer (ook handig om te weten als je airco stuk gaat…):

Zorg voor een koele(re) auto voor je instapt. Een zonnescherm met reflecterend folie op je voorraam werkt goed. En zet je auto als het kan in de schaduw.
Denk ook aan de achterramen. Kleine zonneschermen met zuignappen zijn ideaal. Zorg nog wel voor voldoende zicht in de auto.
Je zwarte dashboard absorbeert veel warmte: leg er een handdoek overheen.
Jouw airco: zet je voorzijraam helemaal open en ook een achterzijraam aan de andere kant. Zo kan er gemakkelijk frisse lucht door je auto waaien.

Auto met airco

Je hebt airco in de auto, maar ook dan moet je rekening houden met de hitte in de auto. Voorkom problemen met deze tips:

Airconditioning is extra belasting voor je toch al verhitte motor. Voorkom oververhitting van je auto en zet je airco niet constant op de maximale stand. Een paar graden koeler dan buiten is al voldoende. Een temperatuur tussen de 20 en 26 graden is ideaal in de auto. In Death Valley in de Verenigde staten wordt zelfs geadviseerd je airco uit te zetten om oververhitting van je motor te voorkomen (het kan daar warmer dan 50 graden worden).
Is je motor toch oververhit? Zet dan je verwarming en de blower aan (en je airco uit). Klinkt tegenstrijdig, maar door de verwarming aan te zetten kan de motor de warmte kwijt. Met je raam op een kier houd je het uit in de auto.
Je auto gebruikt meer brandstof met airco aan. Houd hier rekening mee. Tank op tijd.

Hitte in de auto: tips voor de automobilist

Denk je ook aan jezelf?:

Drink voldoende water. Neem bijvoorbeeld een thermoskan met koud water mee en zet deze niet in een tas in de kofferbak, maar op een plek waar je er gemakkelijk bij kan.
Soms een beetje water vernevelen met een sproeier kan ook helpen.
Neem voldoende pauze. Warmte in de auto vraagt extra energie en concentratie van de chauffeur. Rust in ieder geval om de twee uur een kwartier.
Belangrijke aandachtspunten

Laat je kinderen of huisdieren NOOIT alleen achter in een geparkeerde auto in de zon (ook niet voor heel eventjes met het raam open). In de zon warmt je auto op als een oven met verschrikkelijke gevolgen voor de inzittenden. .
Sproei geen koud water over je auto om deze af te laten koelen. Dit is echt heel slecht voor je lak.

 airco3

Dinsdag tip dag: Autospiegels


Hoe stel je je spiegels goed af

Om zo goed mogelijk zicht te hebben rond de auto is een juiste afstelling van je spiegels van groot belang. Wij vertellen hoe je dat doet met behulp van de volgende heldere instructies.


Buitenspiegels

  • stel je spiegels in op een vlakke ondergrond
  • stel je spiegels in terwijl je in je vaste rijhouding achter het stuur zit
  • zorg dat je in de buitenspiegels de zijkant van je auto (net) niet meer ziet
  • zorg dat de horizon zich op driekwart hoogte in je spiegels bevind


Binnenspiegel

  • stel de binnenspiegel in terwijl je in je vaste rijhouding achter het stuur zit
  • gebruik beide handen om de binnenspiegel af te stellen; deze zit soms slecht vastgelijmd
  • zorg dat de linkerkant van de binnenspiegel gelijk is met de linkerkant van het achterraam
  • zorg dat de onderkant van de binnenspiegel samenvalt met de onderzijde van de achterruit.

cq5dam.web.1280.1280 4

Dinsdag tip dag: Meer dan ooit een glanzende auto!

Lenteschoonmaak - 4 tips voor een stralende

1. Voor glanzende ramen raden wij u het volgende aan:

Meng 70% wit azijn en 30% zuiver water in een sprayflesje.foam glass clean plus 2 1220 00

Spuit deze mengeling op uw ramen en wrijf deze vervolgens proper met een stuk keukenrol.

Vergeet ook niet om uw ruitenwissers schoon te maken! Hiervoor kan de bovengenoemde mengeling namelijk ook handig zijn.

Wil je iets makkelijker wij hebben in de shop Glass Clean, een schuim product dat u op de ruit spuiten en proper maakt met papier vb oude krant.

2. Voor een stralende auto : 

maxresdefault

Glans autoshampoo is hét beschermingsproduct voor lak, lichtmetalen velgen en binnenbekleding dat ervoor zorgt dat uw wagen  zijn showroomglans behoudt.

Alu velgen Devil is een product om uw velgen terug mooi en proper te krijgen.

Deze producten vindt u bij ons in de shop.wassen

 

 

 

3. Iets wat we vaak vergeten... indien uw auto over een achteruitrij camera beschikt, vergeet dan niet om af en toe de cameralens met een proper doek te reinigen.

Indien niet, loopt u het risico van geen duidelijk zicht te hebben bij één van uw volgende achteruitrij bewegingen.

4. Ziezo, jullie zijn klaar voor de lente!

Login

Who's Online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok