BlogRead the Latest News

 

Donkere dagen, toch gezien worden!

In de donkere dagen die er nu weer gaan aankomen, is het belangrijk als voetganger, fietser, sporter. Dat de automobilist u goed kan zien.

Meestal kopen we donkere kleding in deze periode, maar eigenlijk is heldere kleding, of nog beter, kleding met reflecterend materiaal het best.

Zo zien de weggebruikers u toch beduidelijk sneller in het verkeer begeven.

Tevens is een extra lampje geen overbodige luxe! Zie onze actie !

Voor iedereen die met de kinderen naar de garage komen, om uw verlichting te laat controleren, kunnen we nog zolang de voorraad strekt een kinder fluo-vestje meegeven! Als ze dit dragen zijn ze goed zichtbaar in het verkeer.

Zie onderstaande afbeelding!

fluo

15 Dingen die je best altijd in je wagen hebt liggen.

15 DINGEN DIE JE ALTIJD IN JE AUTO MOET HEBBEN LIGGEN


Dat je best een reservewiel, een herstelkit of een krik in je koffer hebt liggen wanneer je onderweg een lekke band krijgt, is vanzelfsprekend. Maar daarnaast zijn er nog heel wat dingen die je beter bij de hand hebt in je auto. Omdat ze wettelijk verplicht zijn, of omdat het gewoon handig is om ze in de buurt te hebben.

mobiak beveiligingspakket auto
1. Fluovestje
Het fluovestje of de reflecterende veiligheidsvest is een van de vier items die je altijd in je auto moet hebben liggen. Bij ons moet alleen de chauffeur er een hebben, maar je doet er altijd goed aan om een vestje te voorzien voor alle passagiers.

2. Gevarendriehoek
Ook de gevarendriehoek is een van de vier items die je wettelijk aan boord moet hebben. Op gewone wegen plaats je hem op 30 meter achter je auto, op autosnelwegen plaats je de gevarendriehoek op 100 meter.

3. Brandblusser
Een brandblusser moet je vanzelfsprekend in je auto hebben liggen, en dat is ook bij wet verplicht. Kijk zeker regelmatig de houdbaarheidsdatum van je brandblusser na, en laat hem indien nodig tijdig vervangen.

4. Verbanddoos
De verbanddoos is het vierde en laatste item dat je volgens de wet in je auto moet hebben liggen. Kijk ook hier regelmatig na of alle voorwerpen in de verbanddoos nog bruikbaar zijn.

5. Deken
Sta je met pech aan de kant van de weg en moet je iets onder de auto nakijken maar ben je op een vuile plek gestopt, kom je een ongeval tegen met een gewonde die op de grond ligt of moet je gewoon iets in je koffer vervoeren en wil je het interieur van je auto beschermen? Een deken is altijd handig.

6. Zaklamp
Ook een zaklamp komt altijd van pas als je in het donker met pech aan de kant van de weg staat. Of wanneer je kinderen in het donker op de achterbank iets laten vallen dat onder je zetel is gerold.

7. Startkabels
Of je nu zelf met een platte batterij aan de kant staat, je moet een vriend uit de nood helpen of een toevallige voorbijganger depanneren: met startkabels in je auto doe je niets verkeerds. Op voorwaarde dat je ze correct kunt gebruiken, natuurlijk.

8. Paraplu
Thuis vertrokken in de stralende zon en op je bestemming aangekomen in de gietende regen? Een kleine paraplu in je handschoenkastje of een groter exemplaar in de koffer kan wonderen doen… en natte kleren besparen.

9. Muntstuk
In sommige supermarkten hoef je niet langer een stuk van 50 cent, 1 of 2 euro in een winkelkarretje te stoppen. Maar je zult maar net gehaast zijn, een stevig boodschappenlijstje bij je hebben en dan net geen muntstukken meer in je portefeuille hebben zitten…

10. Winkeltas
In dezelfde categorie als het muntstuk en even handig: een (herbruikbare) winkeltas. Zowel handig in de supermarkt als om snel je kleine aankopen uit je koffer te halen en jezelf nodeloos heen-en-weergeloop te besparen.

11. IJskrabber
In de winter al eens met je identiteitskaart aan je voorruit staan krabben omdat je geen ijskrabber in je handschoenkastje had? Leg er een in de auto: een doodeenvoudig klassiek exemplaar, of een exemplaar met handschoen, zodat je hand niet koud wordt.

12. Aanrijdingsformulier
Het lijkt vanzelfsprekend, maar een snelle check leert soms dat niet iedereen een aanrijdingsformulier in de auto heeft liggen. Als de tegenpartij er ook niet aan gedacht heeft, zit je allebei in de problemen. Vandaag bestaat er zelfs een app die je helpt om het formulier in te vullen.

13. Parkeerschijf
Ook dit komt vaak voor: je parkeert in een stads- of dorpscentrum op een plaats waar je een parkeerschijf moet leggen. Even grabbelen in het handschoenkastje en… niets vinden. Check straks snel even of je zulke blauwe schijf hebt en je vermijdt mogelijk een parkeerboete.

14. Boorddocumenten
Het inschrijvingsbewijs van je auto, het gelijkvormigheidsattest, het verzekeringsbewijs en je keuringsbewijs. Niet alleen nodig bij de autokeuring zelf, maar ook bij een eventuele politiecontrole. Let er trouwens op dat je het correcte deel van je inschrijvingsbewijs in je auto hebt liggen, en het andere deel thuis bewaart.

15. Instructieboekje
Staat je oliepeil te laag net wanneer je op vakantie bent en wil je zelf je olie bijvullen? Dan is het altijd handig om het instructieboekje van je auto in het handschoenkastje te hebben liggen. Daar staat in welk type olie je auto nodig heeft.

 

bron http://www.vroom.be

Wim Bervoets
21/09/2017 

Actie Veilig terug naar school

Ouders die hun kinderen met de wagen naar school rijden, doen dit best met een goed onderhouden en veilige wagen. Slecht werkende remblokken of remschijven, versleten ruitenwissers of kapotte verlichting kunnen de veiligheid van fietsende kinderen in gevaar brengen. Laat je wagen daarom bij Qualitygarage snel en budgetvriendelijk klaarzetten voor het nieuwe schooljaar. Maar ook wie zijn kinderen met de fiets naar school stuurt of fietst is bekommerd om de veiligheid van onze kinderen. Een veilige en goed verlichte fiets is absoluut noodzakelijk op de druk bereden Belgische wegen.

Bij een onderhoud tussen 1 september en 30 november 2017 ontvang je een catchy 2-delige fietslampenset die gemakkelijk in een boekentas past. Zo hebben uw kinderen altijd fietsverlichting bij de hand.

veilig naar school flyer

Dinsdag tip dag: Zorgeloos op reis met de auto


Rijd veilig met deze tips
​Vertrekt u op vakantie met de auto? Lees onze tips voor een zorgeloze trip.
Kom langs zodat wij u wagen nog kunnen nakijken, eventueel een service beurt kunnen geven.
Laat uw auto grondig nakijken vooraleer u vertrekt. Een check-up van de motor, remmen, olie én banden is absoluut noodzakelijk.
Opgelet: vergeet uw bandenspanning niet te verhogen met 0,3 tot 0,5 bar als uw auto (zwaar) geladen is.

Banden Spanning

Laad uw auto in op de juiste manier.
Leg zware koffers onderaan, dichtbij de wielen. Dat is beter voor de stabiliteit van uw auto.
Respecteer de verkeersregels als u bovenop of achteraan uw wagen bagage vastmaakt. Zo mag uw lading niet verder dan 1 meter van het achtereinde van uw auto uitsteken.
Houd er rekening mee dat een zwaarbeladen auto trager reageert.
Vertrek goed uitgerust.
Neem minstens om de twee uur een pauze van een kwartiertje en beweeg wat. Zo kruipt u daarna opnieuw fris en geconcentreerd achter het stuur.
Zorg voor een drankje (water) in de auto zodat u goed gehydrateerd blijft.
Maak een kopie van alle boorddocumenten en steek die bij uw bagage.
Check vooraf de verkeersregels in de landen die u aandoet zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Veilige rit!

Login

Who's Online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok