BlogRead the Latest News

 

De garantie met een +

Airco compressor

Een meerwaarde is meer waarde, een aanvullend voordeel, een plus!

Een plus aan kwaliteit, een plus aan service en daardoor ook een plus aan tevredenheid. Behr Hella Service plaatst met de compressorgarantie | plus vooral deze zaken in het middelpunt. Voor u betekent dat expertise over compressorvervanging en geen geweigerde compressor-garanties meer!

Werkwijze, Airco gas wordt indien mogelijk gerecupereerd en gereinigd,

IMG 20170427 102032666 HDR

De vervangende onderdelen worden demonteerd, hier in het voorbeeld een aircocompressor.

De oude olie wordt uit de aircocompressor gelaten zodat we de juiste hoeveelheid kunnen nagaan, de nieuwe aircocompressor wordt gevuld met de juiste hoeveelheid.

Nu wordt eerst heel het systeem grondig gespoeld om zo recht te krijgen op de extra garantie,

Bij montage wordt er ook nog een extra zeef in de leiding bij de compressor geplaatst om eventueel vervuiling tegen te gaan, tevens een nieuwe filterdroger omdat het systeem open geweest is, en deze verzadigd is.

Als alles gemonteerd, kunnen we het systeem testen op dichtheid, indien in orde, kIMG 20170427 103330425unnen we overgaan tot vacumeren en vullen van het systeem.

Na vullen controleren we de werking, en kunnen we alles dichtbouwen.

Zo weer een tevreden klant, de wagen heeft voldoende koeling met deze warme dagen in het vooruitzicht!

 

IMG 20170427 105141306

Dinsdag tip dag: Onderschat het belang van een interieurfilter niet

Tijdig en correct vervangen van interieurfilter noodzakelijk

Geadviseerd wordt om jaarlijks of om elke 15.000 kilometer de interieurfilter te vervangen. Dat niet doen kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid en de verkeersveiligheid van de inzittenden, en kan nefast zijn voor de goede werking van het airco- en ventilatiesysteem in de wagen. Een (sterk) vervuilde interieurfilter kan immers de oorzaak zijn van vieze geurtjes, vettige/beslagen ramen, allergische reacties van de inzittenden en/of een oververhitte ventilatormotor.

BELANG INTERIEURFILTER12v 1141133456 img 2510


Een interieurfilter, ook bekend als pollenfilter, zit na de interieurventilator die koude lucht, komende van de verdamper, of warme lucht van de kachelradiateur in het interieur blaast. De filter dient om vervuiling buiten te houden, zodat enkel schone lucht de auto binnenkomt. Hij filtert tot 300 m³ buitenlucht per uur.

De filter houdt stof, pollen, allergenen, schadelijke stoffen zoals asbest, roet en bacteriën, vieze geuren en andere vervuiling uit de lucht tegen en beschermt de inzittenden van het voertuig zo tegen verontreinigingen van buitenaf. Hierdoor worden allergische reacties voorkomen en wordt de bestuurder behoed voor sneller optredende vermoeidheid en een afname van zijn/haar concentratie.
De filter voorkomt een beslagen voorruit voor een optimaal zicht. Bij een schone filter komt er minder snel een vette laag op de binnenzijde van de voorruit, waardoor de ruit minder snel beslaat.
De pollenfilter vermindert vuilaanslag op de ventilatoren en het ventilatiesysteem, waardoor airconditioning- en ventilatiesystemen langer goed presteren. Een verstopte filter kan zelfs leiden tot een doorgebrande ventilatormotor omdat het systeem zijn lucht niet kwijt kan.

Dinsdag tip dag: Remvloeistof

Een van de belangrijkste onderdelen van een auto is het remsysteem. Welke rol speelt de remvloeistof hierin?

Hij doet het niet, hoe komt dat?

Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. De soorten DOT3 en DOT4 zijn hygroscopisch, dat wil zeggen dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Daardoor wordt het kookpunt verlaagd en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Dan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet.

Wat kan ik zelf?

Als het remvloeistofreservoir niet meer helemaal vol is, kunt je tussentijds remvloeistof bijvullen. Let wel op dat je de juiste remvloeistof gebruikt. DOT4 en DOT5 kunnen niet door elkaar gebruikt worden! Ga wel naar de garage, om naar de oorzaak van het vloeistofverlies te laten zoeken. Het ‘natte gedeelte’ van het remsysteem is een gesloten systeem waaruit geen vloeistof moet kunnen ontsnappen.

Hoe ga ik er mee om en hoe onderhoud ik het?

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de remvloeistof. Je kan zelf controleren of dat nog op het juiste niveau zit. Als dat niet het geval is, kan dat duiden op lekkage in het remsysteem. Als er te weinig remvloeistof in het systeem zit, gaat ook een controlelampje op het dashboard branden.

Vervangen van remvloeistof.

Wij kunnen uw wagen terug voorzien van nieuwe remvloeistof, vraag er achter bij je vakantie check of tijdens een onderhoudsbeurt

astraRemvloeistof

Dinsdag tip dag: Zo voorkom je hitte in de auto

Heerlijk, het is eindelijk lekker warm weer, een groot deel van jullie gaat er met de auto eropuit. Een nadeel: voor je het weet sta je met de rest v in de file op weg naar het strand of stap je in een super hete geparkeerde auto na een dagje verkoeling… Hoe voorkom je hitte in de auto?

Auto zonder airco

Heb je een auto zonder airco? Dan kun je met de juiste maatregelen een koele auto hebben in de zomer (ook handig om te weten als je airco stuk gaat…):

Zorg voor een koele(re) auto voor je instapt. Een zonnescherm met reflecterend folie op je voorraam werkt goed. En zet je auto als het kan in de schaduw.
Denk ook aan de achterramen. Kleine zonneschermen met zuignappen zijn ideaal. Zorg nog wel voor voldoende zicht in de auto.
Je zwarte dashboard absorbeert veel warmte: leg er een handdoek overheen.
Jouw airco: zet je voorzijraam helemaal open en ook een achterzijraam aan de andere kant. Zo kan er gemakkelijk frisse lucht door je auto waaien.

Auto met airco

Je hebt airco in de auto, maar ook dan moet je rekening houden met de hitte in de auto. Voorkom problemen met deze tips:

Airconditioning is extra belasting voor je toch al verhitte motor. Voorkom oververhitting van je auto en zet je airco niet constant op de maximale stand. Een paar graden koeler dan buiten is al voldoende. Een temperatuur tussen de 20 en 26 graden is ideaal in de auto. In Death Valley in de Verenigde staten wordt zelfs geadviseerd je airco uit te zetten om oververhitting van je motor te voorkomen (het kan daar warmer dan 50 graden worden).
Is je motor toch oververhit? Zet dan je verwarming en de blower aan (en je airco uit). Klinkt tegenstrijdig, maar door de verwarming aan te zetten kan de motor de warmte kwijt. Met je raam op een kier houd je het uit in de auto.
Je auto gebruikt meer brandstof met airco aan. Houd hier rekening mee. Tank op tijd.

Hitte in de auto: tips voor de automobilist

Denk je ook aan jezelf?:

Drink voldoende water. Neem bijvoorbeeld een thermoskan met koud water mee en zet deze niet in een tas in de kofferbak, maar op een plek waar je er gemakkelijk bij kan.
Soms een beetje water vernevelen met een sproeier kan ook helpen.
Neem voldoende pauze. Warmte in de auto vraagt extra energie en concentratie van de chauffeur. Rust in ieder geval om de twee uur een kwartier.
Belangrijke aandachtspunten

Laat je kinderen of huisdieren NOOIT alleen achter in een geparkeerde auto in de zon (ook niet voor heel eventjes met het raam open). In de zon warmt je auto op als een oven met verschrikkelijke gevolgen voor de inzittenden. .
Sproei geen koud water over je auto om deze af te laten koelen. Dit is echt heel slecht voor je lak.

 airco3

Login

Who's Online

We hebben 45 gasten en geen leden online