BlogRead the Latest News

 

De nieuwe SUV: atletische en avontuurlijke Opel Grandland X

 • Helemaal trendy: nieuwe, dynamische en compacte SUV voor snelgroeiende markt
 • Helemaal stijlvol: elegante Opel met sportieve lijnen en strakke verhoudingen
 • Helemaal ruim: heel wat plaats voor avontuurlijke passagiers en hun bagage
 • Helemaal onder controle: gripcontrole voor optimale tractie op elk oppervlak
 • Helemaal alert: automatische noodrem, voetgangersdetectie, waarschuwing bij slaperigheid
 • Helemaal verlicht: adaptief AFL-verlichtingssysteem met integrale ledkoplampen
 • Helemaal familiaal: na Mokka X en Crossland X, derde telg in Opel X-familie
 • Opel Grandland X 305587

Je airco stinkt, wat doe je eraan?

Met dit warme weer gaat je airco standaard aan. Maar wat ruik je nu? Je auto vult zich met een sterke muffe geur zodra de airco zijn werk doet… De airco stinkt. Wel lekker koel in de auto, maar fris is het zéker niet. Wat is er aan de hand?

Schimmels in je ventilatiekanalen zijn de boosdoeners

Als je een sterk muffe geur ruikt als je de aircoaanzet, komt dit waarschijnlijk doordat er schimmel in de ventilatiekanalen van je auto zit. Vaak is dit bij oudere auto’s erger, omdat hier schimmels en bacteriën meer kans hebben gehad zich te ontwikkelen. Dit probleem kun je oplossen door de leidingen van je airconditioning een antibacteriële behandeling te geven. Wij kunnen u hier meer informatie over geven. Het is belangrijk om je airco goed te onderhouden. Van een slecht onderhouden airco kun je:

 • Verkouden worden
 • Keelpijn krijgen
 • Tranende ogen krijgen
 • Geïrriteerde luchtwegen krijgen

Hoe voorkom je dat je airco stinkt?

Gelukkig kun je een stinkende airco voorkomen. Meestal zet je de airco pas uit als je de motor uitzet. Zo kan de verdamper van de airco niet opdrogen en voelen bacterieën zich érg welkom. Zet je de airco later weer aan, dan komen ongezonde stoffen je interieur binnen. Zet daarom de airco uit vóór je de motor afzet. Liefst 5 minuten voor je je bestemming bereikt.

Gesundheit

ANTWOORDEN OVER DE LAGE-EMISSIEZONE IN ANTWERPEN

 

Vanaf 1 februari 2017 kunnen bepaalde auto’s het Antwerpse stadscentrum niet meer in. Dat betekent dat twinitg procent van alle auto’s zich zal moeten aanpassen. Het plaatsen van een roetfilter is daarvoor de handigste oplossing! Maar hoe doe je dat precies? In vijf vragen maken we u wegwijs in de nieuwe wetgeving.

Een lage-emissiezone, wat houdt dat in?

De stad Antwerpen wil de uitstoot van roet en fijn stof in de Singel verminderen. De beslissing is onderdeel van een breder plan, dat in 2020 en 2025 verstrengd wordt. Ook de steden Brussel en Gent volgen in de toekomst. De lage-emissiezone geldt voor personenvervoer (auto’s en bussen), maar ook voor goederenvervoer en landbouwvoertuigen. Brommers, scooters en moto’s vallen niet onder de nieuwe regels.

Waar geldt de LEZ en hoe verloopt de controle?

De lage-emissiezone zal geldig zijn in de gehele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever. Een gedetailleerde kaart van het gebied vindt je hier. De zone wordt aangeduid met speciale borden. Slimme camera’s aan de grenzen controleren of het voertuig aan de voorwaarden voldoet. Dat doen ze via nummerplaatherkenning en de gegevens van het DIV. Belgische wagens die conform zijn aan de normen mogen zonder problemen het centrum binnen. Overtredens worden beboed.

Voldoet de auto aan de voorwaarden?

Om na te gaan of een bepaalde auto aan de voorwaarden van de LEZ voldoet, kijk u best even op deze webpagina. Via deze handige test kan je makkelijk nagaan of de auto het Antwerpse stadscentrum binnenmag. 

Welke overheidspremies zijn er?

Daarnaast voorziet de Vlaamse overheid ook een premie aan particulieren tot 600 euro op het plaatsen van een half-openroetfilter bij dieselwagens (euronorm 3 of 4). Dit kan enkel van auto’s geregistreerd in het Vlaamse Gewest. Meer informatie over het aanvragen van de premie, het aanvraagformulier en de voorwaarden vindt u hier. Voor het aanvraagformulier voor particulieren klik je hier. Let op: roetfilters moeten geleverd worden met een erkend validatieverslag!

VIERWIELAANDRIJVING MET KOPPELVECTORING VOOR NIEUWE OPEL INSIGNIA.


Optimale rijdynamiek, voeling en wegligging in alle omstandigheden.

4x4

Middelgrote auto’s met een bijzonder aangename rijervaring zijn meestal bij de premium merken te vinden, maar wanneer de gloednieuwe Opel Insignia Grand Sport voorjaar 2017 op de markt komt, zullen enthousiaste bestuurders hun mening moeten herzien. De nieuwe Insignia is beschikbaar met een geavanceerde Twinster vierwielaandrijving met koppelvectoring, die wat betreft rijdynamiek, voeling en wegligging tot de beste op de markt behoort.

“De Opel Insignia van de nieuwe generatie is de nieuwe benchmark voor middelgrote auto’s”, zegt William F. Bertagni, Vice President Vehicle Engineering Europe. “Koppelvectoring is het meest geavanceerde op het vlak van vermogensoverdracht op de weg. De nieuwe Insignia met vierwielaandrijving met koppelvectoring behoort tot de beste in de sector wanneer het op rijplezier aankomt.”

Login

Who's Online

We hebben 43 gasten en geen leden online