BlogRead the Latest News

 

IntelliGrip: altijd optimale tractie in Opel Grandland X

 • Vijf adaptieve modi voor tractiecontrole: van normaal en sneeuw tot modder en zand
 • Vermogen waar nodig: automatisch aangepaste koppelverdeling
 • Op alles voorbereid: perfecte balans tussen grip en slip

Bestuurders die op zoek zijn naar een efficiënte, compacte en coole SUV (sport utility vehicle) en die vaak geconfronteerd worden met slechte of gladde wegen, hoeven niet verder te zoeken dan de nieuwe Opel Grandland X met het optionele adaptieve tractie­controlesysteem IntelliGrip.

Opel Grandland X 501964

IntelliGrip biedt optimale tractie en stabiliteit op elke ondergrond. Afhankelijk van de rijomstandigheden hoeft de bestuurder van de voorwielaangedreven Grandland X alleen maar de gepaste tractiecontrolemodus te kiezen met de draaiknop op de centrale console. De elektronica past dan onmiddellijk de koppelverdeling naar de wielen en de ESP-instellingen (electronic stability program) aan volgens de geselecteerde modus.

“De Opel Grandland X SUV komt met tal van innovaties, zoals een 360º-camera, adaptieve integrale ledkoplampen en gecertificeerde ergonomische zetels, waarmee rijden veiliger en aangenamer wordt. Dankzij de IntelliGrip-technologie kan de bestuurder bovendien op elk type wegdek van deze voordelen profiteren”, zegt Peter Küspert, Managing Director Sales & Marketing.

IntelliGrip biedt deze vijf modi:

 • Normaal/On-road: de ‘normale modus’ wordt ingeschakeld zodra de Grandland X start. Het ESP en de tractiecontrole worden afgestemd op normale rijomstandigheden in de stad, op de snelweg of in buitenstedelijk gebied.
 • Sneeuw: de ‘sneeuwmodus’ zorgt voor optimale tractie op ijs en sneeuw bij snelheden tot 50 km/u. De tractiecontrole regelt het doorslippen van de voorwielen, door het draaiende wiel te vertragen en het koppel over te brengen op het andere voorwiel.
 • Modder: deze modus laat meer slip toe. Bij vertrek draait het wiel met de minste tractie opzettelijk door, zodat de modder wordt verwijderd van de band en deze weer grip krijgt. Ondertussen krijgt het wiel met de meeste grip het hoogste koppel. Deze modus blijft ingeschakeld tot 80 km/u.
 • Zand: deze modus laat de twee aangedreven voorwielen tegelijk licht doorslippen, zodat het voertuig kan verder rijden en niet in het zand wegzakt.
 • ESP uit: het ESP en de tractiecontrole worden uitgeschakeld bij snelheden tot 50 km/u. Om veiligheidsredenen schakelt IntelliGrip vanaf 50 km/u automatisch weer over op ‘normale modus’.

IntelliGrip past de koppelverdeling naar de voorwielen dus aan volgens de ingestelde modus, laat slip toe wanneer dat nodig is en zorgt op die manier voor een optimale balans tussen grip en slip.

Opel Grandland X 502318

De innovatieve IntelliGrip-technologie is beschikbaar voor alle motorcombinaties van de Grandland X in de uitvoeringen Edition en Innovation. IntelliGrip maakt samen met lichtmetalen ‘Off road design’-vijfspaaksvelgen van 7.5J x 18 inch en 225/55 R18-banden voor alle seizoenen, deel uit van het optionele ‘All Road Pack’.

 

bron: opel media 1/3/2018

Black is Beautiful: Opel-modellen met een aparte stijl

 • Sportieve, geraffineerde blikvanger: Astra nu in twee lakkleuren, met dak, buiten­spiegels en lichtmetalen velgen in zwart
 • Trendy: modellen van Corsa tot Mokka X ook met zwarte accenten
 • Opel Black Roof 501916

De Opel Astra is nu sportiever, geraffineerder en persoonlijker dan ooit. Voor het eerst is het succesvolle compacte model verkrijgbaar in twee kleuren, waarbij de zwarte lak voor het dak, de buitenspiegels en de lichtmetalen velgen opvallend contrasteert met de carrosseriekleur. De kleine allrounder Opel Corsa en de SUV-bestseller Opel Mokka X zijn eveneens te bestellen met dezelfde stijlvolle zwarte accenten voor het dak, de buiten­spiegels en de velgen. Want ‘black is beautiful’. Zo introduceert Opel de trend van gepersonaliseerd buitendesign, die startte met de Opel ADAM, in de populaire compacte klasse, het segment van de kleine auto’s en de SUV-modellen. Ook op de vorig jaar gelanceerde Opel Crossland X en op de Opel Grandland X, die recent op de markt kwam, kent het lakwerk in twee kleuren veel bijval.

Sinds de lancering twee jaar geleden heeft de huidige generatie van de Astra indruk weten te maken met zijn spitstechnologie, digitale connectiviteit, hoge mate van comfort en bovenal zijn dynamische vormgeving. Nu is hij leverbaar in de nog meer geraffineerde, gelimiteerde Astra Black Edition-versie vanaf 23.400 euro (aanbevolen catalogusprijs). Dit is ideaal voor Astra-bestuurders die van een eigen stijl houden. De bestseller wordt immers een onmiskenbare blikvanger met zijn contrasterende zwarte dak en buiten­spiegels. Ook de lichtmetalen velgen van 17 inch met vijf spaken zijn zwart. Daarnaast is de aantrekkelijke designoptie Black Edition Pack, met dak en buitenspiegels in zwarte metaalkleur, verkrijgbaar op de Astra-uitrustingsniveaus Dynamic en OPC-Line voor een supplement van 400 euro.

Ook de SUV-ster Opel Mokka X kan met zwarte accenten besteld worden. Als gelimiteerde Mokka X Black Edition-versie is hij vanaf 23.150 euro leverbaar met een dak en buiten­spiegels in hoogglanzend zwart. De 18 inch grote velgen met tien spaken glimmen in dezelfde tint, wat de opvallende, sportieve look van de gespierde avonturier benadrukt.

Tot slot werd ook de kleine allrounder Opel Corsa omgevormd tot elegante aandacht­trekker. Bovenop de uitrusting van de Essentia-basisversie zijn in het Corsa Black Edition-uitrustingsniveau het dak, de buitenspiegels, de grille en de lichtmetalen velgen van 16 inch met vier dubbele spaken uitgevoerd in het zwart. Bovendien benadrukken ook de aluminium sportpedalen, een verchroomde uitlaatpijp en donkergetinte ruiten in de passagiersruimte achteraan de sportieve flair van Opels succesverhaal voor prijzen vanaf 14.725 euro.

Scoop: de BMW Z4 van héél dichtbij bekeken

bmwz4closeandpersonal7Wellicht kon ook u reeds de BMW Z4 Concept van dichtbij bewonderen op het Salon van Brussel. Afgaande op de recentste beelden, lijkt het prototype zeer sterk op het studiemodel!
In het Hoge Noorden wisten onze speurneuzen te profiteren van de afwezigheid van de testrijders van BMW en Toyota tijdens hun lunchpauze om de details van de prototypes te fotograferen. Zo ziet u op onze beelden duidelijk de toekomstige BMW Z4 in het gezelschap van wellicht een 3 Reeks, maar vooral aan de zijde van de Toyota Supra. Herinner dat de Japanse constructeur en BMW samenwerken aan de ontwikkeling van het duo Z4/Supra.

We kunnen nu bevestigen dat de koplampen en de achterlichten zeer dicht bij die van de conceptwagen aanleunen. Net als de grille met vrij opvallende, verticale glanzende motieven. De kleine achterspoiler springt dan weer minder in het oog dan op het studiemodel. Tenslotte maakten de rechthoekige uitlaatpijpen plaats voor ronde exemplaren
We zijn echt benieuwd naar de definitieve versie, maar die zal wellicht niet teleurstellen !

 

bron gocar.be 15-02-18 | Alain De Jong

Amper 1 kind op 4 correct vastgeklikt in de auto

 

Volgens VIAS (het voormalige BIVV) zou slechts één kind op vier kleiner dan 1,35 meter correct ingesnoerd zijn in de auto. Dat blijkt uit een onderzoek dat het instituut onder 1.000 kinderen heeft uitgevoerd.

Het onderzoek werd in het hele land gedaan en toonde aan dat 23 procent van de kinderen correct vastgemaakt was én in een aangepast stoeltje zat. De helft zat in een goed stoeltje, maar was slecht ingegordeld, terwijl bij 14 procent zowel de gordeldracht als de stoel verkeerd waren. Maar nog erger is dat liefst 13 procent van de kinderen gewoon los in de auto zat.

Meer gedetailleerd bleek dat kinderen het vaakst juist in de auto vastgeklikt worden in Brussel, want daar was dat bij 26 procent het geval, tegenover 24 procent in Wallonië en een schamele 21 procent in Vlaanderen. Grootouders lijken beter voor hun nageslacht te zorgen, want die hadden hun kleinkinderen telkens zonder fout vastgemaakt.

De ouders die hun kinderen niet op de juiste manier vervoeren, lijken zich daar vooral niet van bewust, want 77 procent van hen was ervan overtuigd dat hun uk op een veilige wijze was bevestigd.

 
bron gocar  | 

Login

Who's Online

We hebben 194 gasten en geen leden online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok