BlogRead the Latest News

 

Black is Beautiful: Opel-modellen met een aparte stijl

  • Sportieve, geraffineerde blikvanger: Astra nu in twee lakkleuren, met dak, buiten­spiegels en lichtmetalen velgen in zwart
  • Trendy: modellen van Corsa tot Mokka X ook met zwarte accenten
  • Opel Black Roof 501916

De Opel Astra is nu sportiever, geraffineerder en persoonlijker dan ooit. Voor het eerst is het succesvolle compacte model verkrijgbaar in twee kleuren, waarbij de zwarte lak voor het dak, de buitenspiegels en de lichtmetalen velgen opvallend contrasteert met de carrosseriekleur. De kleine allrounder Opel Corsa en de SUV-bestseller Opel Mokka X zijn eveneens te bestellen met dezelfde stijlvolle zwarte accenten voor het dak, de buiten­spiegels en de velgen. Want ‘black is beautiful’. Zo introduceert Opel de trend van gepersonaliseerd buitendesign, die startte met de Opel ADAM, in de populaire compacte klasse, het segment van de kleine auto’s en de SUV-modellen. Ook op de vorig jaar gelanceerde Opel Crossland X en op de Opel Grandland X, die recent op de markt kwam, kent het lakwerk in twee kleuren veel bijval.

Sinds de lancering twee jaar geleden heeft de huidige generatie van de Astra indruk weten te maken met zijn spitstechnologie, digitale connectiviteit, hoge mate van comfort en bovenal zijn dynamische vormgeving. Nu is hij leverbaar in de nog meer geraffineerde, gelimiteerde Astra Black Edition-versie vanaf 23.400 euro (aanbevolen catalogusprijs). Dit is ideaal voor Astra-bestuurders die van een eigen stijl houden. De bestseller wordt immers een onmiskenbare blikvanger met zijn contrasterende zwarte dak en buiten­spiegels. Ook de lichtmetalen velgen van 17 inch met vijf spaken zijn zwart. Daarnaast is de aantrekkelijke designoptie Black Edition Pack, met dak en buitenspiegels in zwarte metaalkleur, verkrijgbaar op de Astra-uitrustingsniveaus Dynamic en OPC-Line voor een supplement van 400 euro.

Ook de SUV-ster Opel Mokka X kan met zwarte accenten besteld worden. Als gelimiteerde Mokka X Black Edition-versie is hij vanaf 23.150 euro leverbaar met een dak en buiten­spiegels in hoogglanzend zwart. De 18 inch grote velgen met tien spaken glimmen in dezelfde tint, wat de opvallende, sportieve look van de gespierde avonturier benadrukt.

Tot slot werd ook de kleine allrounder Opel Corsa omgevormd tot elegante aandacht­trekker. Bovenop de uitrusting van de Essentia-basisversie zijn in het Corsa Black Edition-uitrustingsniveau het dak, de buitenspiegels, de grille en de lichtmetalen velgen van 16 inch met vier dubbele spaken uitgevoerd in het zwart. Bovendien benadrukken ook de aluminium sportpedalen, een verchroomde uitlaatpijp en donkergetinte ruiten in de passagiersruimte achteraan de sportieve flair van Opels succesverhaal voor prijzen vanaf 14.725 euro.

Scoop: de BMW Z4 van héél dichtbij bekeken

bmwz4closeandpersonal7Wellicht kon ook u reeds de BMW Z4 Concept van dichtbij bewonderen op het Salon van Brussel. Afgaande op de recentste beelden, lijkt het prototype zeer sterk op het studiemodel!
In het Hoge Noorden wisten onze speurneuzen te profiteren van de afwezigheid van de testrijders van BMW en Toyota tijdens hun lunchpauze om de details van de prototypes te fotograferen. Zo ziet u op onze beelden duidelijk de toekomstige BMW Z4 in het gezelschap van wellicht een 3 Reeks, maar vooral aan de zijde van de Toyota Supra. Herinner dat de Japanse constructeur en BMW samenwerken aan de ontwikkeling van het duo Z4/Supra.

We kunnen nu bevestigen dat de koplampen en de achterlichten zeer dicht bij die van de conceptwagen aanleunen. Net als de grille met vrij opvallende, verticale glanzende motieven. De kleine achterspoiler springt dan weer minder in het oog dan op het studiemodel. Tenslotte maakten de rechthoekige uitlaatpijpen plaats voor ronde exemplaren
We zijn echt benieuwd naar de definitieve versie, maar die zal wellicht niet teleurstellen !

 

bron gocar.be 15-02-18 | Alain De Jong

Amper 1 kind op 4 correct vastgeklikt in de auto

 

Volgens VIAS (het voormalige BIVV) zou slechts één kind op vier kleiner dan 1,35 meter correct ingesnoerd zijn in de auto. Dat blijkt uit een onderzoek dat het instituut onder 1.000 kinderen heeft uitgevoerd.

Het onderzoek werd in het hele land gedaan en toonde aan dat 23 procent van de kinderen correct vastgemaakt was én in een aangepast stoeltje zat. De helft zat in een goed stoeltje, maar was slecht ingegordeld, terwijl bij 14 procent zowel de gordeldracht als de stoel verkeerd waren. Maar nog erger is dat liefst 13 procent van de kinderen gewoon los in de auto zat.

Meer gedetailleerd bleek dat kinderen het vaakst juist in de auto vastgeklikt worden in Brussel, want daar was dat bij 26 procent het geval, tegenover 24 procent in Wallonië en een schamele 21 procent in Vlaanderen. Grootouders lijken beter voor hun nageslacht te zorgen, want die hadden hun kleinkinderen telkens zonder fout vastgemaakt.

De ouders die hun kinderen niet op de juiste manier vervoeren, lijken zich daar vooral niet van bewust, want 77 procent van hen was ervan overtuigd dat hun uk op een veilige wijze was bevestigd.

 
bron gocar  | 

NIEUWE BESTE VRIEND VAN HET GEZIN: DE INNOVATIEVE OPEL COMBO LIFE.


Vijfde modelgeneratie op basis compleet nieuw platform.


combo life header

  • Gloednieuw: nieuwe voertuigbouw tovert Combo van de vijfde generatie om in perfecte gezinswagen
  • Keuze: lange of korte versie, allebei beschikbaar met vijf of zeven zetels
  • XXL: van minimaal 597 liter tot maximaal 2.693 liter koffervolume
  • Typisch Opel: talrijke rijhulpsystemen en fantastisch infotainment
  • Uitstekend overzicht: head-up display en achteruitrijcamera met hoek van 180º
  • Stijlelementen van Opel: stevig en robuust design met kenmerkende gevleugelde koplampen
  • Binnenkort verkrijgbaar: verkoop van start in eerste helft 2018, leveringen in tweede helft

Opel zet zijn huidige productoffensief verder met de lancering van een ware allrounder: de nieuwe Opel Combo Life, een ideale gezinswagen vol innovaties, waarmee vrijwel alles mogelijk is. De Combo van de vijfde generatie is gebaseerd op een nieuwe voertuig­architectuur. De auto is zeer ruim en bijzonder praktisch en veelzijdig. Hij is uitgerust met één of twee schuifdeuren achteraan, en kan zowel besteld worden in korte (4,40 meter) als in lange versie (4,75 meter) en als vijf- of zevenzitter. Met de nieuwe Opel Combo Life wordt men snel de held van het lokale sportteam, want het hele zevenkoppige team plus uitrusting kan probleemloos naar de volgende match gebracht worden. Niets staat een grotere gezinsplanning in de weg want de nakomelingen rijden veilig mee op de drie individuele achterzetels, uitgerust met ISOFIX-haken voor kinderzitjes, terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht naar boven dankzij het panoramadak. En ook vrienden zullen de gulle ruimte op prijs weten te stellen wanneer ze vragen om de nieuwe Opel Combo Life te mogen lenen voor hun trip naar de dichtstbijzijnde Zweedse meubelwinkel.

combo life header2

Maar wat nog opvallender is: de nieuwe Opel Combo Life legt de lat voor technische ambitie heel wat hoger binnen dit segment, en tilt de veiligheids- en comfortniveaus naar nieuwe hoogtes. De auto is uitgerust met technologieën en rijhulpsystemen die ons al bekend zijn van het compacte en het SUV-segment, zoals de waarschuwing voor slaperigheid bij bestuurders (Driver Drowsiness Alert), de achteruitrijcamera met een hoek van 180° en vogelperspectief, het head-up display en IntelliGrip, maar ook met comfort­systemen zoals verwarmde zetels en een verwarmd lederen stuur. De jongste telg in Opels aanbod aan rijhulpsystemen is Flank Guard, obstakeldetectie voor de zijflanken. Het helpt de bestuurder bij het manoeuvreren aan lage snelheden. Bovendien is de nieuwe Opel Combo Life een zeer aangename verschijning dankzij zijn krachtige verhoudingen die voor een sterke, robuuste uitstraling zorgen.

"Gezinnen zullen dol zijn op deze veelzijdige, ruime nieuwkomer met een
uitstekend aanbod ultramoderne rijhulpsystemen die rijden veiliger en
reizen aangenamer maken.”

"De nieuwe Opel Combo Life staat centraal in ons productoffensief. Gezinnen zullen dol zijn op deze veelzijdige, ruime nieuwkomer met een uitstekend aanbod ultramoderne rijhulpsystemen die rijden veiliger en reizen aangenamer maken”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller. "Deze auto biedt het merk een enorm groeipotentieel, en geeft ons de kans het belangrijke segment van de kleine vans met hernieuwde kracht te betreden."

 

bron www.opel.be

Login

Who's Online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok