FAQQuestions and Answers

 

Moet je na aankoop van een nieuwe wagen gedurende de garantieperiode altijd naar de hoofd dealer?

Neen, helemaal niet, u hebt altijd zelf de keuze om uw wagen te laten onderhouden waar u wilt, zonder verlies van uw merkgarantie (met uitzonderingen van contractuele verlengingen).

U moet enkel zorgen dat de garagehouder steeds de wagen zal onderhouden zoals voorgeschreven is door de constructeur. Als Hella service Partner kennen wij de onderhoudsvoorschriften van de constructeur.

Het communautair reglement 1400/2002/CE bekrachtigt de vrije concurrentie voor wagenonderhoud in België:

 • vrije keuze van garage voor het onderhoud, ook tijdens de garantieperiode
 • verplichting van de constructeurs om alle gegevens i.v.m. autokenmerken, leveranciers en wisselstukken voor herstelling ter beschikking te stellen aan alle instanties voor wagenherstelling

Kunnen ze bij een dealer meer, beter of sneller dan bij een onafhankelijke garage werken?

Veel gehoorde mythe die helemaal geen steek houdt. Aangezien alle gegevens i.v.m. kenmerken en wisselstukken door de constructeurs vrijgegeven moeten worden, kunnen alle andere fabrikanten en onafhankelijke garages veelal in staat zijn uw wagen te onderhouden en vaak aan schappelijkere prijzen.

Zijn producten van andere merken dan originele onderdelen minder kwalitatief?

Alle onderdelen van gerenommeerde merken op de parallelmarkt zullen steeds de originele kwaliteit evenaren of overtreffen. Zij zijn gemaakt naar de norm van de constructeur aangezien de kenmerken door de constructeur altijd vrijgegeven moeten worden. Bovendien zijn heel wat gerenommeerde merken van onderdelen ook de producent van de eerste montage.

Ben je voor banden beter af in een bandencentrale?

Helemaal niet, vraag eens een prijs in de garage en je zal aangenaam verrast zijn. Zij hebben niet die voorraad liggen maar zullen op zeer korte tijdspanne u kunnen helpen.

Mag er eerder welke olie op mijn wagen?

Uiteraard niet , ook niet even bij vullen. De specificatie van de olie is zeer belangrijk voor de levensduur en werking van de motor en versnellingsbak en tevens ook voor aanverwante onderdelen, zoals katalysatoren en roetfilters.

Contact Info

DSCF1099

Adres

Goirleweg 2

2382 Ravels (Poppel)

België

Email

Info@garagevds.be

Telefoon / WhatsApp

Tel: +32 (0)14 65 80 34

WhatsApp : +32 (0) 471 40 46 67 (Momenteel enkel tijdens de openingsuren!)

Openingsuren:

Werkplaats:

Ma-vrij 8:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00

Zaterdag 8:30- 12:00

Showroom:

Ma-vrij  10:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00

 Wij zijn gesloten van 16 tot en met 25 juli

 • 10 Tips voor onderhoud aan uw wagen

 

 

 

 1. Luister naar je auto

  Als je auto tijdens het rijden ineens een geluid maakt dat je niet kent, probeer dan goed te luisteren. Zo kun je beter aan de garage uitleggen wat je hoort en weten zij sneller wat er mis is. Een geluid opsporen zonder degelijk uitleg kan om onnodige werktijd vragen.

 2. Pak kleine problemen op tijd aan

  Het uitstellen van kleine reparaties kan voor steeds grotere problemen en kosten zorgen. Je auto gaat bovendien langer mee wanneer je ook kleinere mankementen direct verhelpt.

 3. Zorg goed voor je motor

  Met het ouder worden van je auto raakt de motor van binnen vervuild. Er zijn verschillende producten, additieven die je kan toevoegen aan de brandstof of motorolie om de motor inwendig te reinigen. Vraag aan uw garagist welke producten aan te bevelen zijn.

 4. Bewust rijden

  Het verdient de aanbeveling om rustig op te trekken en rustig te rijden als de motor nog niet warm is. Door wat bewuster te rijden belast je de motor minder, slijten de banden minder en bespaar je brandstof. Door verstandig te rijden, vaker af te remmen op de motor en je auto te laten uitrollen, gaan bovendien je remblokken langer mee.

 5. Controleer zelf je banden

  Met goede banden rijd je veiliger en comfortabeler. Het is beter banden bij 2,5 millimeter profiel te vervangen dan langer te wachten. ( minimum 1,6 mm profiel).

  Je kan je banden checken met een profielmeter.

 6. Aircocontrole en airco-onderhoud mag je niet uit stellen

  Door regelmatig een aircocontrole te laten uitvoeren, voorkom u onverwachte hoge kosten.

  Slim besparen met de jaarlijkse airco-check.

  Wanneer aircocontrole ? 1 x per jaar of elke 15000 kilometers.

  Wanner airco-onderhoud ? Om de 2 jaar .

 7. Vervang remblokken op tijd !

  Last van piepende remmen? Waarschijnlijk zijn de remblokken doorgesleten. Het loont om dat voor te zijn en remblokken af en toe te laten checken. Door ze op tijd te vervangen blijven remschijven ( een veel grotere en duurdere reparatie) langer goed.

 8. Goed zien en gezien worden !

  Dit is zeer belangrijk, zeker tijdens donkere of mistige herfst - en winterdagen. Goed functionerende en correct afgestelde verlichting kunnen in sommige situaties levensbelangrijk zijn. Neem uw verantwoordelijkheid en laat uw verlichting testen.

 9. Vloeistoffen op peil houden

  Belangrijk en een simpele doe het zelf klus ! Controleer maandelijks niet alleen het oliepeil in de motor, maar ook de remolie en koelvloeistof. Doe een extra check als je op vakantie gaat.

 10. Wat dient u te weten over de roetfilter ?( dpf filter )

  Een roetfilter vermindert de uitstoot met meer dan 90%. Bij vele korte afstanden rijden met een wagen met een roetfilter kan je elektronische problemen krijgen. Om dit te voorkomen is het aan te rijden om op regelmatige tijdstippen met een warme motor eens een langer stuk door te rijden in een hoger toerental om deze filter te reinigen. ( zo'n twintig minuten doorrijden). Een langere rit op de snelweg is noodzakelijk , rijdt u enkel traag in stadsverkeer of vaak in de file, dan kan uw motor schade oplopen.

 

 

Deze 10 tips zijn u aangeboden door Garage VDS

Read More
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok