BlogRead the Latest News

 

  • Vijf adaptieve modi voor tractiecontrole: van normaal en sneeuw tot modder en zand
  • Vermogen waar nodig: automatisch aangepaste koppelverdeling
  • Op alles voorbereid: perfecte balans tussen grip en slip

Bestuurders die op zoek zijn naar een efficiënte, compacte en coole SUV (sport utility vehicle) en die vaak geconfronteerd worden met slechte of gladde wegen, hoeven niet verder te zoeken dan de nieuwe Opel Grandland X met het optionele adaptieve tractie­controlesysteem IntelliGrip.

Opel Grandland X 501964

IntelliGrip biedt optimale tractie en stabiliteit op elke ondergrond. Afhankelijk van de rijomstandigheden hoeft de bestuurder van de voorwielaangedreven Grandland X alleen maar de gepaste tractiecontrolemodus te kiezen met de draaiknop op de centrale console. De elektronica past dan onmiddellijk de koppelverdeling naar de wielen en de ESP-instellingen (electronic stability program) aan volgens de geselecteerde modus.

“De Opel Grandland X SUV komt met tal van innovaties, zoals een 360º-camera, adaptieve integrale ledkoplampen en gecertificeerde ergonomische zetels, waarmee rijden veiliger en aangenamer wordt. Dankzij de IntelliGrip-technologie kan de bestuurder bovendien op elk type wegdek van deze voordelen profiteren”, zegt Peter Küspert, Managing Director Sales & Marketing.

IntelliGrip biedt deze vijf modi:

  • Normaal/On-road: de ‘normale modus’ wordt ingeschakeld zodra de Grandland X start. Het ESP en de tractiecontrole worden afgestemd op normale rijomstandigheden in de stad, op de snelweg of in buitenstedelijk gebied.
  • Sneeuw: de ‘sneeuwmodus’ zorgt voor optimale tractie op ijs en sneeuw bij snelheden tot 50 km/u. De tractiecontrole regelt het doorslippen van de voorwielen, door het draaiende wiel te vertragen en het koppel over te brengen op het andere voorwiel.
  • Modder: deze modus laat meer slip toe. Bij vertrek draait het wiel met de minste tractie opzettelijk door, zodat de modder wordt verwijderd van de band en deze weer grip krijgt. Ondertussen krijgt het wiel met de meeste grip het hoogste koppel. Deze modus blijft ingeschakeld tot 80 km/u.
  • Zand: deze modus laat de twee aangedreven voorwielen tegelijk licht doorslippen, zodat het voertuig kan verder rijden en niet in het zand wegzakt.
  • ESP uit: het ESP en de tractiecontrole worden uitgeschakeld bij snelheden tot 50 km/u. Om veiligheidsredenen schakelt IntelliGrip vanaf 50 km/u automatisch weer over op ‘normale modus’.

IntelliGrip past de koppelverdeling naar de voorwielen dus aan volgens de ingestelde modus, laat slip toe wanneer dat nodig is en zorgt op die manier voor een optimale balans tussen grip en slip.

Opel Grandland X 502318

De innovatieve IntelliGrip-technologie is beschikbaar voor alle motorcombinaties van de Grandland X in de uitvoeringen Edition en Innovation. IntelliGrip maakt samen met lichtmetalen ‘Off road design’-vijfspaaksvelgen van 7.5J x 18 inch en 225/55 R18-banden voor alle seizoenen, deel uit van het optionele ‘All Road Pack’.

 

bron: opel media 1/3/2018

Login

Who's Online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok